DRUŽENJE UZ BAKLAVE

Marko Filipović čestitao Bajram: Rijeka je najbolji primjer uvažavanja različitosti, tolerancije i otvorenosti

Druženje s istaknutim članovima riječke islamske zajednice, na čelu s imamom Dženanom Čauševićem, proteklo je u ugodnom razgovoru, uz tradicionalnu baklavu.

“Rijeka je oduvijek bila najbolji primjer uvažavanja svih različitosti, tolerancije i otvorenosti. Rijeka mora to i ostati. Svi naši sugrađani, bez obzira na vjeroispovijest ili nacionalnost… u našem se gradu moraju osjećati prihvaćeno i dobrodošlo”, rekao je kandidat za riječkog gradonačelnika, Marko Filipović prilikom današnjeg posjeta Islamskom centru Rijeka, čestitajući svim vjernicima islamske vjeroispovijesti jedan od najvažnijih islamskih blagdana – Ramazanski bajram. 

“Od srca vam želim da ovaj veliki blagdan provedete u zdravlju, sreći i zajedništvu, u krugu obitelji i prijatelja. Bajram Šerif Mubarek Olsun!”, kazao je Filipović koji je još jednom istaknuo Rijeku kao grad u kojem nema mjesta netrpeljivosti i neprihvaćanju.

Druženje s istaknutim članovima riječke islamske zajednice, na čelu s imamom Dženanom Čauševićem, proteklo je u ugodnom razgovoru, uz tradicionalnu baklavu. Podrška im, kažu, puno znači.

“Izuzetno mi je drago što ste s nama, zahvalan sam svima koji su nas danas posjetili, a našem budućem gradonačelniku želimo puno uspjeha”, rekao je imam Čaušević koji nam je rekao i nešto više o samom Bajramu.

“To je bagdan radosti kojem prethodi 30 dana posta mjeseca Ramazana gdje smo učili kako se duhovno uzdizati i kako unaprijediti moralne kvalitete naše duše. Učili smo kako biti bolji građanin, kako biti bolji čovjek, bolji sin, kći, otac, majka. Mi smo u biti imali školu duhovne obnove”, rekao je imam Islamskog centra Rijeka, Dženan Čaušević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari