DRUŽENJE UZ BAKLAVE

Marko Filipović čestitao Bajram: Rijeka je najbolji primjer uvažavanja različitosti, tolerancije i otvorenosti

Idi na originalni članak

Druženje s istaknutim članovima riječke islamske zajednice, na čelu s imamom Dženanom Čauševićem, proteklo je u ugodnom razgovoru, uz tradicionalnu baklavu.

Oglas

“Rijeka je oduvijek bila najbolji primjer uvažavanja svih različitosti, tolerancije i otvorenosti. Rijeka mora to i ostati. Svi naši sugrađani, bez obzira na vjeroispovijest ili nacionalnost… u našem se gradu moraju osjećati prihvaćeno i dobrodošlo”, rekao je kandidat za riječkog gradonačelnika, Marko Filipović prilikom današnjeg posjeta Islamskom centru Rijeka, čestitajući svim vjernicima islamske vjeroispovijesti jedan od najvažnijih islamskih blagdana – Ramazanski bajram. 

“Od srca vam želim da ovaj veliki blagdan provedete u zdravlju, sreći i zajedništvu, u krugu obitelji i prijatelja. Bajram Šerif Mubarek Olsun!”, kazao je Filipović koji je još jednom istaknuo Rijeku kao grad u kojem nema mjesta netrpeljivosti i neprihvaćanju.

Druženje s istaknutim članovima riječke islamske zajednice, na čelu s imamom Dženanom Čauševićem, proteklo je u ugodnom razgovoru, uz tradicionalnu baklavu. Podrška im, kažu, puno znači.

“Izuzetno mi je drago što ste s nama, zahvalan sam svima koji su nas danas posjetili, a našem budućem gradonačelniku želimo puno uspjeha”, rekao je imam Čaušević koji nam je rekao i nešto više o samom Bajramu.

“To je bagdan radosti kojem prethodi 30 dana posta mjeseca Ramazana gdje smo učili kako se duhovno uzdizati i kako unaprijediti moralne kvalitete naše duše. Učili smo kako biti bolji građanin, kako biti bolji čovjek, bolji sin, kći, otac, majka. Mi smo u biti imali školu duhovne obnove”, rekao je imam Islamskog centra Rijeka, Dženan Čaušević.

Exit mobile version