DOBRI ODNOSI IZMEĐU RIJEKE I DANSKE

Marko Herak imenovan novim počasnim konzulom Kraljevine Danske u Rijeci

Na prigodnoj svečanosti u organizaciji danskog veleposlanstva u Gradu Rijeci je za novog počasnog konzula Kraljevine Danske u Rijeci imenovan Marko Herak.

U nazočnosti predstavnika Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije novog počasnog konzula imenovao je danski veleposlanik Nj.E. Christian Thorning.

Zaželjevši dobrodošlicu gostima u Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture 2020. godine, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel zahvalio se danskom veleposlaniku što je ovaj svečani čin organizirao upravo u Gradu Rijeci.

Podsjetio je na dosadašnju vrlo dobru suradnju Rijeke i Veleposlanstva Kraljevine Danske u Hrvatskoj.

„Uvjeren sam da ćete imati puno prilika za unapređenje odnosa Rijeke i Danske“, kazao je gradonačelnik čestitavši novom konzulu Heraku na imenovanju.

Veleposlanik Kraljevine Danske Nj.E. Christian Thorning zahvalio se Gradu Rijeci na gostoprimstvu, a novom konzulu je poručio kako preuzima vrlo važnu ulogu.

Naime, posao počasnog konzula prije svega se odnosi na pomoć danskim posjetiteljima u ovom dijelu Hrvatske, čime, poručio je konzul, ne stoji na usluzi samo danskim građanima, već ujedno i pomaže u stvaranju bolje turističke slike same Hrvatske.

Veleposlanik Thorning podsjetio je kako je dugogodišnji počasni konzul Kraljevine Danske bio Branko Herak, otac novog konzula, te izrazio uvjerenje da će njegov sin jednako vrijedno obavljati ovu časnu funkciju.

Konzul Herak zahvalio se na ukazanoj časti da predstavlja Kraljevinu Dansku u ovom dijelu Hrvatske.

“S velikom željom i spremnošću uložit ću sve svoje vještine, znanje i čast u pronalaženje i promoviranje mogućnosti za unapređenje odnosa Hrvatske I Danske, kao i davanje savjeta i pomoći danskim građanima u posjetu našem kraju”, kazao je konzul Herak.

Čestitke je uputio i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić. Istaknuvši kako je do sada suradnja Primorsko-goranske županije i Kraljevine Danske bila na zavidnom nivou, izrazio je uvjerenje kako će se u budućnosti još unaprijediti.

Svečanosti su u ime Grada Rijeke prisustvovali i zamjenici gradonačelnika Marko Filipović i Nikola Ivaniš, dok je u ime Primorsko-goranske županije bio pristan i zamjenik župana Petar Mamula.

Svečanosti imenovanja novog počasnog konzula Kraljevine Danske nazočili su i predstavnici konzularnog zbora koji djeluje u našemu kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari