NISU SE NAJELI, ALI SU NASJELI

Masno platili škampe na kvarnerskom otoku: ‘Mislio sam da su 70 kuna kao što piše u meniju, a onda… šok!’

Foto: Čitatelj Net.hr-a

‘Ostao sam šokiran jer je na meniju pisalo da je porcija 70 kuna, ali nije pisalo objašnjenje’, kazao nam je čitatelj kojem je prisjela večera u jednom malološinjskom restoranu

Ljeto je doba čiji se dolazak nepogrešivo može detektirati naglom poplavom fotografija računa iz barova, restorana, trgovina i drugih ugostiteljskih i trgovačkih objekata diljem jadranske obale, a i šire. U tom smislu, ovu turističku sezonu zasad pamtimo po jumbo pizzi iz jedne hvarske pekare po cijeni od 400 kuna i sendviču iz jedne opatijske kavane po cijeni od 120 kuna.

Svaki proizvod, reći će navodno upućeni, ima svoju cijenu i kupca spremnog platiti je. Osim ako cijene nisu lukavo skrivene ili na prvi pogled nejasne čak i kada su vidljivo istaknute.

‘Pisalo je 70 kuna, ali nije pisalo objašnjenje’

S jednim takvim primjerom javio nam se čitatelj koji je ovog tjedna s društvom sjeo u jedan restoran u Malom Lošinju s namjerom da se pogoste škampima. Pogostili se baš i nisu jer su škampi, kaže, bili puni vode. No, pogađate već, veći je šok uslijedio kada im je konobar donio račun. Nakon što je platio, isti je uslikao i poslao nam. Dvije porcije škampa koštale su 690 kuna.

“Ostao sam šokiran jer je na meniju pisalo da su škampi 70 kuna, ali nije pisalo objašnjenje. Nije bilo naznačeno da je 70 kuna zapravo cijena za 100 dekagrama škampa”, kazao nam je.

Poučen vlastitim iskustvom poručuje: “Pažljivo čitajte što piše na ribljim menijima. Nemojte nasjesti kao što smo mi!”, piše Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari