IDUĆI VIKEND

Međunarodna skibike utrka po drugi put na Platku

Foto: Skibike Klub Croatia

Platak ponovno postaje mjesto vrhunske zabave i adrenalina te jedna od najpoželjnijih zimskih destinacija u Hrvatskoj. U organizaciji Skibike klub Croatia od 27.01.- 29.01., ugostit će međunarodnu skibike utrku „2nd European Skibike Cup“, najavljeno je na konferenciji za novinare u sjedištu Primorsko-goranske županije, ujedno i pokrovitelja ove sportske manifestacije.

Radi se o drugoj utrci Euro kupa 2023. u četiri discipline. Dolazak je potvrdilo 40 vozača iz 11 zemalja i to reprezentativaca svojih zemalja u downhillu, mountain bikeu i motocrossu. Po prvi put, u suradnji s Red Bullom planirana je cross utrka u kojoj će natjecatelji sve četiri discipline startati istovremeno, istaknuo je predsjednik kluba Skibike Croatia Jure Lučić i dodao kako je jedna od najvećih novosti da će austrijanac Gerfried Seeber, svjetski prvak 18. puta zaredom, nastupati za hrvatsku reprezentaciju i Skibike klub Croatia.

Glavna utrka bit će održana sljedeće subote na stazi radeševo 2. Od 9 do 10.30 sati na rasporedu su trening vožnje, nakon kojih slijedi službeno otvorenje s početkom u 11 sati. Proglašenje pobjednika očekuje se u 15 sati, a program završava oko 18 sati. Vremenska prognoza pogodna je za utrku, priopćio je Alen Udovič, direktor GSC-a. Trenutno je na Platku 25-30 centimetara prirodnog snijega, a pokrenut je i sustav zasnježivanja.

Od domaćih natjecatelja, Hrvatsku će zastupati i vozač Snowscoot-a Emanuel Bastaja, mladi vozač koji nas je predstavljao na World Roller Games, najvažnijem svjetskom natjecanju u sportovima na kotačićima, pobjednik u disciplini Scooter na zagrebačkom Challenge Tour-u, te vozači Skibike-a Loren Franović, profesionalni vozač Downhill-a, Teo Žikić, vozač Motocross-a te Jure Lučić, veteran skibikea.

Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Kvarner ovo natjecanje podržavaju s iznosom od 6.636,14 eura, naveo je zamjenik župana Vojko Braut dok je direktorica turističke zajednice TZ Kvarner Irena Peršić Živadinov naglasila važnost ovakvih manifestacija koje se održavaju van glavne turističke sezone. Pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić dodala je kako je ovo još jedna nova atrakcija na Platku koja može potaknuti interes za bavljenje sportom, posebice kod mladih.

Skibike ili skibob naziv je za skijaški bicikl koji umjesto kotača koristi skije i na taj način spaja dva olimpijska sporta, a to su skijanje i bicikliranje. Kako je istaknuto, događaj će približiti svjetske trendove adrenalinskog sporta Hrvatskoj te ga promovirati kroz probne vožnje s licenciranim trenerima. Uz Primorsko-goransku županiju, manifestaciju podupiru i Općina Čavle, Keindl Sport, Adria PA, Promocast, Eretic Snowscoot i Sledgehammer.

Kako bi zajedničkom suradnjom realizirali aktivnosti koje imaju za cilj jačanje konkurentnosti i atraktivnosti proizvoda Kvarnera, razvoj dodane vrijednosti destinacijske ponude pred i posezoni, afirmaciju brenda Kvarnera na postojećim, ali i novim tržištima, Primorsko-goranska županija je osigurala sredstva TZ Kvarneru u iznosu od 106.300,00 eura. Tako će se u ovoj godini, među ostalim, sufinancirati promidžbene aktivnosti manifestacija WRC Croatia Rally 2023, Platak Snowboard Session 2023, Croatian Skibike Meeting 2023 i Media festival.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari