ERASMUS + PROJEKT

Međunarodni projekt ”Pokreni solidarnost” u OŠ Eugen Kumičić!

OŠ Eugen Kumičić

Učenici OŠ Eugen Kumičić aktivno sudjeluju u dvogodišnjem međunarodnom Erasmus + projektu p.s. Pokreni solidarnost.

I ove školske godine učenici Osnovne škole Eugen Kumičić iz Rijeke, zajedno sa svojim vršnjacima iz Hrvatske, Francuske, Španjolske, Poljske, Italije i Slovenije, sudjeluju u međunarodnom projektu Pokreni solidarnost. Projekt je pokrenut u Francuskoj prije više od 20 godina, a u Hrvatskoj ga provodi Centar za mirovne studije u Zagrebu, neprofitna organizacija koja promiče nenasilje, ljudska prava i društvenu promjenu povezujući obrazovanje, istraživanje i aktivizam.

Cilj projekta je potaknuti mlade na raspravu o različitosti, diskriminaciji te vrijednostima kao što su jednakost, solidarnost, pravda i poštovanje.

Projekt je zamišljen kao aktivnost slična slanju poruke u boci u kojoj djeca šalju razglednice nasumično odabranim osobama iz telefonskog imenika svoje lokalne zajednice. Na razglednicama se nalaze fotografije koje govore o ljudskim i društvenim vrijednostima, a rad su fotografa i fotografkinja iz različitih zemalja. Učenici iz šest zemalja naučit će kako analizirati sliku i poruke skrivene u njima, a potom će osmisliti poruku o tome kako bismo se trebali jedni prema drugima odnositi da svijet bude bolje mjesto za život ljudi bez obzira na boju kože, spol, socijalni status.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari