UPOZORENJE

Meteoalarm izdao brojna upozorenja za područje riječke regije i Kvarnera!

Foto: Meteoalarm - Mateo Levak/Riportal

Na području riječke regije očekuju se olujni udari bure, a osobito podno Velebita i orkanski

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su u sklopu sustava Meteoalarma za subotu crveno upozorenje za područje riječke regije, Kvarnera i Velebitskog kanala te narančasto upozorenje za područje gospićke regije, zapadne obale Istre i Dalmacije.

Na području gospićke regije očekuju se olujni udari sjeveroistočnog vjetra s najjačim udarima vjetra > 65 km/h. “Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom”, navodi se u upozorenju.

Na području riječke regije očekuju se olujni udari bure, a osobito podno Velebita i orkanski. Najjači udari vjetra trebali bi biti čak 110 do 200 km/h.

“Poduzmite mjere za samozaštitu. Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom”, stoji u upozorenju.

Na području zapadne obale Istre očekuje se jaka, mjestimice vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra od 65 do 110 km/h.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari