MINISTAR ZDRAVSTVA U HAVARIRANOM KBC-u RIJEKA Kujundžić: Ministarstvo će pomoći obnovi dviju zgrada prokisnulih krovova

Obnovi havariranih zgrada riječkog KBC-a pomoći će Vlada RH odnosno Ministarstvo zdravstva kako bi se što brže sanirali prokisnuli krovovi, najavio je to ministar zdravstva Milan Kujundžić prilikom obilaska Klinike za ginekologiju i porodništvo te Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka čiji su prostori teško oštećeni prije tjedan dana nakon što su zbog velike količine kiše prokisnuli krovovi.

Podsjetimo, stropovi Klinike za ginekologiju i porodništvo odnosno Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka počeli su se urušavati u petak prije osam dana, nakon što je kiša na riječkom području danima padala „kao iz kabla“.

Na Ginekologiji su uništene instalacije, a voda je natopila sobe. Na Transfuziologiji je stradao prostor za proizvodnju transfuzijskih pripravaka i svi laboratoriji za testiranje krvi darivatelja. Krvni pripravci šalju se na obradu u Zagreb i potom vraćaju u Rijeku na čuvanje.

U riječkom KBC-u procijenili su tada kako bi šteta mogla dosegnuti milijune. Popravci mogu početi tek kada kiša stane.

Tijekom jutrošnjega obilaska vodom oštećenih prostora, ministar Milan Kujundžić najavio je novčanu pomoć iz Ministarstva zdravstva. U problemima, kaže, nije samo Rijeka jer su diljem zemlje bolničke zgrade dotrajale i u njih treba ulagati. “U ovom trenutku ćemo ‘gastiti požare’, a na duge staze treba graditi nove zgrade u kojima bi bilo funkcijski, medicinski i financijski bolje, za što treba naći premosnicu”, kazao je ministar za Radio Rijeku.

Zbog toga ga, dodao je za Radio Rijeku, posebno raduje da su u Rijeci počeli radovi vezani za buduću novu bolnicu. Na Sušaku su u tijeku iskopi jame za infrastrukturu nove klinike za majku i dijete koja bi trebala biti izgrađena za oko tri godine.

Podsjetimo se kako je to izgledalo prošlog tjedna…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari