ISTRAGA DRŽAVNOG INSPEKTORATA

MISTERIJ Što im se dogodilo i čije su? Na otoku kraj Lošinja deseci uginulih i zapuštenih ovaca

Foto: RTL

Ovce je pronašao austrijski turist koji je zatim podnio prijavu

Prije gotovo dva tjedna austrijski turist je u šetnji Unijama, otoku kraj Lošinja naišao na tijela mrtvih ovaca uz cestu. Pored njih je bilo zapušteno stado za koje mu se učinilo da je napušteno, bez vode i osnovnih potrepština za život. Austrijanac je tada podnio prijavu za okrutnost nad životinjama.

Ispostavilo se da se na jednom području Unija nalazi dvjestotinjak ovaca čiji vlasnici uglavnom nisu utvrđeni. Pronađeni su i ostaci uginulih ovaca za čije je ukapanje sad zadužen Grad Mali Lošinj.

Za 170 do 200 ovaca, koliko su ih pronašli u blizini uginulih, Državni inspektorat utvrdio je da nemaju vanjskih znakova oboljenja, no čini se da o njima nitko ne brine. Vodu navodno pronalaze u blizini, a hrane se na okolnoj livadi. Prema prvom nalazu nitko ih dodatno ne prihranjuje i zapuštene su, neošišane.

Također, utvrđeno je da većina nije označena ušnom markicom zbog čega će Državni inspektorat zatražiti da se javi vlasnik. U suprotnom, ovce će se proglasiti napuštenim te će s njima dalje postupati nadležna jedinica lokalne samouprave, piše N1.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari