ŽIVOT SE VRAĆA

Galerija | Mjere popustile, Riječani pohrlili obaviti što trebaju ili – samo prošetati!

Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

Hrvatska je danas ušla u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera kojom je predviđeno postupno reaktiviranje zdravstvenog sustava i početak rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera, brijača i pedikera.

To su jedva dočekali i mnogobrojni Riječani – od jutros je grad u potpunoati “oživio”, građani su pohrlili obaviti svoje obaveze a mnogi su odlučili i samo – “protegnuti noge” na našem, najljepšem Korzu!

Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

Pred bankama, poštama, frizerskim salonima… lako je uočiti redove, no ne dajte se obeshrabiriti – isti takvi redovi bili su i prije, samo što su sada iz unutarnjeg prostora “izmiješteni” na ulicu, jer u većini poslovnih prostora istovremeno ne može biti više od jedne ili dvije osobe.

Podsjetimo, u drugom koraku popuštanja mjera usmjerenih na suzbijanje i sprječavanje širenja zaraze, koje su bile donesene sredinom ožujka, omogućit će se od danas i rad i djelatnostima u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, poput frizera, kozmetičara, brijača i pedikera.

U trećoj fazi popuštanja mjera, koja bi trebala krenuti od 11. svibnja, omogućava se okupljanje do 10 osoba na jednom mjestu, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti te rad trgovačkih centara, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari