PROBLEMI S PARKIRANJEM

Video | Mještani Kozale pokreće peticiju za izgradnju javne garaže i parkirališta

Na području MO Kozala, u kvartu od 4.287 stanovnika, kronično nedostaje parkirališnih kapaciteta

Svoje automobile na tom području ostavlja i veliki broj građana koji odlaze na posao u centar grada.

Stoga su u Mjesnom odboru Kozala pokrenuli peticiju za izgradnju javne garaže i parkirališta jer su sve površine postale prenapučene i neprohodne, posebno za djecu u kolicima i invalidne osobe. Evo što kažu građani koji žive na tom području

”Već godinama katastrofa, već preko 10, 15 godina, pogotovo kako se obitelji sve više šire, zaposleni smo na raznim stranama, razvozi djecu po razno raznim aktivnostima, rijetko šta je nešto usput” ,kaže Riječanka Erika za Kanal Ri.

”To vam je strašno, onda se parkira gore kod dvorane, parkira se svud po kvartu što nije rješenje, jel tako. Veliki problem je to”, kaže Darko.

”Ovdje ne možeš naći parking poslije 4 popodne, baš nikako. Ako i nađeš neki parking to bude dosta usko jer su tamo dolje napravili one rubnike kod stabala dosta koso i ljudi ne parkiraju baš kako treba i onda moraš parkirati kilometrima dalje od zgrade u kojoj živiš”, ističe Marin.

Kao jedino dugoročno i kvalitetno rješenje parkinga Vijeće Mjesnog odbora Kozala vidi u izgradnje javne garaže. Pokrenuli su i peticiju koju će uputiti gradu Rijeci.

”Pa to je svakako na strukturama grada da oni odluče gdje će te garaže napraviti. Postoji nekoliko mjesta, jedno mjesto je predloženo detaljnim urbanističkim planom. To je ovdje blizu groblja, međutim mi radimo ovu peticiju kako bi skupili podršku građana i time motivirali gradske službe kako bi poduzeli nešto po tom pitanju”, poručila je Nasrin Štrljić iz MO Kozala.

Parkirna mjesa ucrtana sujoš 70-ih godina kada su neboderi građeni, a tada je bila sasvim drugačija situacija sa brojem automobila nego što je to danas.

”Kozala je malo specifična jer je zadnji dio koji se ne plaća pred centar grada koji je cijeli naplatni. I onda ne samo da imamo veći broj vozila od parkirnih mjesta nego imamo i 8 velikih nebodera, a tu je i problem sa ljudima koji idu u dnevnu migraciju u grad, istaknula je Štrljić.

Svi kolnici su zakrčeni, majke s djecom u kolicima ne mogu nesmetano proći, kao ni osobe u invalidskim kolicima, poručuju građani.

Peticiju je moguće potpisati online, u ulaznom holu MO Kozala te na peticijskim listama kod volontera na terenu, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari