MLADI HNS-a SIGURNI: Mladi će iz Hrvatske izlaziti samo kao turisti kada se Narodna koalicija vrati na vlast!

Idi na originalni članak

„Hrvatska ima ogromne potencijale, samo ih treba znati iskoristiti. Preduvjet je da ju vode pošteni i sposobni ljudi“, istaknuo je Andrej Poropat

Oglas

„Hrvatska ima ogromne potencijale, samo ih treba znati iskoristiti. Preduvjet je da ju vode pošteni i sposobni ljudi“, istaknuo je Andrej Poropat, kandidat HNS-a na izbornoj listi Narodne koalicije u VIII. izbornoj jedinici na konferenciji za medije održanoj u Rijeci. Dodao je kako će nakon mandata Narodne koalicije mladi i dalje izlaziti iz Hrvatske, ali ne u potrazi za poslom i boljim životom nego kao – turisti.

Potpuno zanemarivanje i marginaliziranje provođenja bilo kakve politike za mlade u proteklih pola godine od strane eksperiment Vlade razlog je zbog kojeg se javnosti na ovu temu obratio i dogradonačelnik Rijeke, Miroslav Matešić:

„Ono na što želimo ukazati, a da se isto ne ponovi, jest apsolutno neprihvatljiva činjenica da se potpuno zaustavljaju i namjerno koče započeti važni projekti i bespovratno gubi dragocjeno vrijeme, pogotovo u kontekstu povlačenja sredstava iz EU fondova.“

Vlada je na krajnje neprimjeren i neozbiljan način stopirala i opstruirala sva tri najvažnija segmenta u provođenju politika za mlad:; obrazovanje, zapošljavanje mladih i stambeno zbrinjavanje. Na rigidan način zaustavljen je proces modernizacije obrazovanja i prilagodbe europskim standardima provođenjem kurikularne reforme, a nevjerovatno je da kompletan bijes stručne i javnosti u cjelini, kao i prosvjed sto tisuća ljudi nije dovoljan razlog da se ovaj prevažan proces nastavi nego se stopira, poručila je Adriana Muždeka, predsjednica Interesnog odbora Mladih HNS-a Primorsko-goranske županije.

Problema privremeno zaustavljene mjere aktivnog zapošljavanja mladih koja se pokazala dobrom i omogućavala mladim ljudima lakši ulazak na tržište rada i sufinancirala se značajnim sredstvima iz EU, dotaknuo se Marin Filčić, predsjednik Interesnog odbora Mladih HNS-a podružnice Rijeka:

„Umjesto daljnje razrade mjera, njene prilagodbe zahtjevima tržišta rada, širenjem na ranjive i teže zapošljive skupine, odnosno uvođenje olakšica onim poslodavcima koji ih zapošljavaju, imamo situaciju da se o daljnjoj budućnosti bilo kakvih mjera ništa ne zna“.

„Provođenje politike za mlade teme su za koje se vrijedi boriti i koje će biti u fokusu mog djelovanja, kao budućeg saborskog zastupnika“ zaključio je Andrej Poropat.

Exit mobile version