ČESTITAMO

Mladi riječki policajac Valentino Halgota prvi na 5 km u prestižnoj utrci Holjevka IX

Utrku je istrčao u vremenu od 17:35 minuta.

Valentino Halgota, policijski vježbenik u Postaji prometne policije Rijeka, 3. ožujka u Zagrebu je sudjelovao u utrci Holjevka IX te s vremenom od 17:35 minuta osvojio prvo mjesto u kategoriji MUP-a na 5 km.

Riječ je o policijskom vježbeniku, koji je nakon završenog Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, od listopada prošle godine zaposlen u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Na spomenutoj utrci nastupio je po prvi put, a osim trčanjem Valentino se aktivno bavi i rukometom. Osim u sportu, motivaciju i zalaganje iskazuje i u obavljanju policijskih poslova, zanimanja koje je odabrao i za koje se školovao.

Inače, utrka na 5 km, u kojoj je sudjelovao i pobijedio Valentino vodila se kao Prvenstvo Hrvatske za pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova te polaznike Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“.

Za pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova, Holjevka je atletska utrka humanitarnog karaktera jer je kotizacija policijskih službenika donirana u Zakladu policijske solidarnosti. Ove godine na utrci je sudjelovalo više od 840 natjecatelja, od kojih 240 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova. Start utrke bio je na Mostu slobode, a cilj na Bundeku.

Devetu utrku Holjevka, organizirali su Zagrebački atletski savez i Atletski klub Sljeme u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Policijskom akademijom „Prvi hrvatski redarstvenik“, Službom za policijski trening i Zakladom policijske solidarnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari