U SJEDIŠTU PGŽ

Mladi u Gorskom kotaru u fokusu novog saziva Savjeta mladih PGŽ

U sjedištu Primorsko-goranske županije, pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač održala je sastanak s predstavnicima Savjeta mladih PGŽ, predsjednicom Magdalenom Vrkić te članovima Vedranom Barjašićem i Klarom Car.

Prezentirane su dosadašnje aktivnosti novog saziva, među kojima su, osnivanje tri nova Savjeta u  Bakru, Crikvenici i Matuljima, organizacija edukacije članova i potencijalnih članova o Zakonu o Savjetima mladih, održavanje radionice o zapošljavanju mladih u suradnji s HZZ-om, sudjelovanje na Koordinaciji Savjeta mladih RH u Dubrovniku gdje je inicirana suradnja sa Savjetima iz drugih županija dok je ona sa Savjetom mladih Grada Rijeke uspješno nastavljena.

VIDEO DANA:

Vezano za aktivnosti u 2022. godini, u kojoj se ujedno obilježava Europska godina mladih, glavni prioritet bit će izrada akcijskog plana programa za mlade PGŽ s fokusom na demografske mjere i poticanje osnivanje Savjeta mladih na području Gorskog kotara.

Uz zahvale prethodnom Sazivu na iznimnom angažmanu, pročelnica Marač izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom članova i pohvalila nastojanja za aktivacijom mladih na području Primorsko-goranske županije kao načinom ostvarivanja pozitivnih društvenih promjena.

“Savjet mladih je tijelo koje artikulira probleme koje dijele svi mladi u Hrvatskoj i pokušava pronaći rješenja”, naveli su članovi, a što je vrlo vrijedan cilj, ocijenila je pročelnica Marač.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari