DONIRAJTE

Moje mjesto pod suncem: Na Pećinama se uređuje prostor za rad s djecom ispod ruba siromaštva

Napreduju građevinski radovi na uređenju višenamjenskog prostora za rad s djecom ispod ruba siromaštva programa Moje mjesto pod suncem.

Krajem svibnja potpisani su prvi ugovori i započeli građevinski radovi na adaptaciji i uređenju prostora od 380 m2 koji mu je udijelilo Sveučilište u Rijeci na Pećinama.

„Moje mjesto pod suncem je program socijalnog uključivanja i osnaživanja djece u riziku siromaštva i njihovih obitelji. Kroz proteklih 5 godina rada jasno nam je da je za ovo potreban sustavan rad s djecom što i provodimo kroz 11 vrsta radionica tjedno, uključivanjem djece u razne sportske i kulturne aktivnosti, pružanjem psiho-socijalne podrške i omogućavanjem drugih nedostupnih sadržaja. Prostor je, pokazalo se radom, bazična potreba za sustavan i kvalitetan rad s djecom, ali i širenje kapaciteta programa – povećanje broja djece, obitelji i volontera te podizanja kvalitete podrške korisnicima“, ističe Sandra Grozdanov, voditeljica programa Moje mjesto pod suncem.

VIDEO DANA:

Moje mjesto pod suncem je u listopadu 2020. godine započelo nacionalnu donatorsku kampanju za prikupljanje sredstava za uređenje prostora. Cilj je kampanje, koja je još uvijek u tijeku, sakupiti 1,2 milijuna kuna za potpunu adaptaciju i uređenje prostora koji se nalazi na riječkim Pećinama. Kampanji su se proteklih  mjeseci pridružile brojne poznate javne osobe.

„Pozivamo sve privatne i  poslovne donatore da pomognu programu da zaživi i sakupi puno više djece s kojima će sustavno raditi na njihovom osnaživanju i izlasku iz začaranog kruga siromaštva. Uključite se u kampanju i pomognu ostvariti viziju djetinjstva jednakih prilika, za svu djecu“, pozivaju iz Moje mjesto pod suncem.

Svi zainteresirani mogu kampanju pomoći izravnom uplatom na račun Erste Bank d.d. (kunski i devizni račun) IBAN: HR1924020061500087226, Model: HR00, Poziv na broj: 2020, Opis plaćanja: „Kampanja Moje mjesto pod suncem“. Za uplate iz inozemstva otvoren je račun SWIFT/BIC: ESBCHR22“.

Pokrovitelji kampanje su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, dok su partneri Sveučilište u Rijeci i Real grupa te sponzori HEP i Jadrolinija.

Novosti vezane za projekt mogu se pratiti na društvenim mrežama Instagram i Facebook i web stranici programa Moje mjesto pod suncem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari