More, kultura i gastronomija, veliki interes za Kvarner i Rijeku na turističkom sajmu u Milanu

19.06.2018., Rijeka - Turisti razgledavaju Trsatsku Gradinu s koje je vidljiv gotovo cijeli Kvarner. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prezentacija Hrvatske na najznačajnijem turističkom sajmu Italije u Milanu obilježena je velikim interesom za regijom Kvarner

Naime, TZ Kvarnera je u suradnji s TZ Grada Rijeke i Predstavništvom HTZ-a u Milanu organizirala posebnu prezentaciju regije Kvarner s naglaskom na Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture u 2020. godini, na kojoj su nazočili najznačajniji talijanski mediji.

Talijanskim partnerima, novinarima, turoperatorima, predstavnicima iz diplomatskih krugova te ostalim uzvanicima, Kvarner je predstavljen kao regija gdje gosti uživaju u kristalno čistom moru, ekološki očuvanoj i jedinstvenoj prirodi, vrhunskoj gastronomskoj sceni, muzejima s bogatom kulturnom baštinom, povijesnim gradovima, ali i ništa manje atraktivnim ribarskim naseljima. Ovakvom prezentacijom i prisutnošću talijanskih medija osigurani su brojni članci i reportaže o regiji u najznačajnijim talijanskim medijima čija vrijednost objava je neprocjenjiva za imidž destinacije.

Tijekom proteklih godina Kvarner je sustavno ulagao u talijansko tržište te odrađivao ciljane aktivnosti – od oglašavanja u tiskovinama, medijima i na društvenim mrežama, prezentacija u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Milanu i lokalnim turističkim zajednicama. Nastup i prezentacija na najvećem turističkom sajmu u Italiji, milanskom BIT-u koji se održava od 9. do 11. veljače 2020. godine, nastavak je tih aktivnosti.

Štand Kvarnera dio je nacionalnog, hrvatskog štanda, na kojem se predstavlja turistička ponuda cijele regije. Ove godine sajam BIT održava se jubilarni 40. put, a prema informacijama organizatora svake ga godine posjećuje više od 40.000 posjetitelja. Prema broju upita talijanskih posjetitelja na štandu, regija Kvarner Talijanima i dalje ostaje jedna od omiljenih destinacija za odmor. Najviše pitanja odnosilo se na ponudu obiteljskog smještaja, kampova i hotela, zatim pješčane plaže posebice na otoku Rabu te na ponudu vezano za zanimljiva kulturna događanja, biciklističke staze, ali i prijedlog destinacija koje mogu posjetiti u sklopu višednevnih autobusnih tura koje prolaze kroz nekoliko država i regija.

„Iznimno smo zadovoljni odazivom medija i partnera na prezentaciji koju smo organizirali u Milanu i na kojoj smo predstavili novosti i razloge zašto bi Talijani trebali posjetiti Kvarner. Sam odaziv dokazuje da vlada dobar imidž i interes za Kvarnerom na talijanskom tržištu koje nam je izuzetno važno i već tradicionalno, dugi niz godina, drži 4. mjesto po udjelu s više od 8% u ukupno ostvarenim dolascima i noćenjima. U posljednje 3 godine, gosti iz Italije ostvaruju stabilan i stalan porast, a kada govorimo o smještaju, prvi izbor im je boravak u obiteljskom smještaju i kampovima“, rekla je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari