PLIVANJE DO CILJA I S CILJEM

Galerija | More se zapjenilo od dobrote: Na Kantridi održan 9. humanitarni plivački maraton ‘Koga briga’ za Udrugu Svjetionik

Na Kantridi je održano deveto izdanje plivačkog maratona Koga Briga, na kojem su prikupljana sredstava za Udrugu “Svjetionik”, koja uređuje dnevnog boravka za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

I na ovogodišnjem maratonu u organizaciji udruge Koga briga plivalo se od plaže Kantrida s okretom ispred Vile Nora i povratkom natrag na plažu Kantrida, a na dionici dugoj oko dva kilometra okušali su se profesionalci i rekreativci. Maratonci su plivali pod budnim okom spasilaca Društva Crvenog križa PGŽ-a.

Start utrke, u kojoj je sudjelovalo 70 plivača, označio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Maraton je najbrže isplivao Nikola Zrilić, član PK Nevera, dok je u ženskoj konkurenciji prva došla Mia Kontić, plivačica PK Primorje. Najmlađa sudionica bila je Gabrijela Čović, a najstarija Branka Milih.

Nakon plivačkog maratona održan je turnir u obaranju ruke i turnir u obaranju ruke sa osobama s invaliditetom, a Kristijan Trampuž je otpjevao svoju novu pjesmu “Ispod riječke ure“.

Prvi maraton, koji se po ruti plivanoj prvih godina zove „Od prasca do prasca“ održan je 2015. godine, kada su prikupljana sredstva kako bi se Mateu Miletiću, mladom plivaču s invaliditetom, olakšao boravak na teškom operativnom zahvatu u Njemačkoj.

Ove godine sredstva su namijenjena Udruzi Svjetionik koja će urediti dnevni boravak za djecu s teškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom kako bi imali mjesto gdje će se moći družiti sa svojim prijateljima uz zabavne sadržaje. U ime Udruge Svjetionik, na humanitarnoj akciji zahvalila je Dajana Stjepanović.

Osnovana 2017.godine, sa sjedištem u Rijeci, udruga broji 30-ak aktivnih članova s područja Primorsko- goranske županije, većinom iz Rijeke. Glavna svrha udruge je poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju te njihovih obitelji. Primarni cilj je veća kvaliteta života djece i mladih s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, te veće i kvalitetnije uključivanje djece i mladih s TUR u lokalnu zajednicu.

„Mogli bi još štošta dodati za ovu udrugu, ali najvažnija činjenica je da se njezini voditelji stvarno trude i daju sebe i svoje vrijeme kako bi naše društvo bilo bolje. Omogućili su šansu djeci od kojih bi većina nažalost digla ruke“, ističu u Udruzi Koga briga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari