MORSKA PRIČA: Za djecu od 7 do 13 godina na plaži Kantrida besplatna znanstvena radionica!

Kroz zabavne „uradi sam” aktivnosti na otvorenom (sakupljanje morskih životinja i algi) te kroz kreativne igre i pokuse djeca će upoznati bioraznolikost obalnog staništa

Udruga Bioteka iz Zagreba poziva svu zainteresiranu djecu od 7 do 13 godina da se pridruže na zabavnim edukativno-znanstvenim radionicama „Otključaj tajne živog svijeta – morska priča” 2. srpnja 2018. u 10:00 sati u Rijeci na plaži Kantrida

Radionice su do sada održane u Dubrovniku, Zadru, Splitu, Umagu, Rapcu, Punatu, Malom Lošinju i drugim mjestima na obali dok je ovo prvi put da Biotekin tim dolazi u Rijeku.

Kroz zabavne „uradi sam” aktivnosti na otvorenom (sakupljanje morskih životinja i algi) te kroz kreativne igre i pokuse djeca će upoznati bioraznolikost obalnog staništa.

Projekt je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta kojim ona uče o bioraznolikosti morskog plićaka i opasnostima kojima su izloženi morski organizmi kada je u pitanju ljudska djelatnost te kako možemo proaktivno djelovati da zaštitimo prirodu, okoliš i lokalnu bioraznolikost.

Tijekom jednodnevne radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, upoznati s identifikacijom biljaka, algi i životinja uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i sakupljanjem morskih algi i biljaka.

Cilj radionica je upoznati bioraznolikost obalnog staništa te otkriti načine na koje možemo doprinijeti njenoj zaštiti i očuvanju. Radionice potiču učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad u djece te ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini).

Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 2 školska sata u što su uključeni povremeni odmori.

INFO:

Mjesto: Rijeka, plaža Kantrida
Vrijeme: 2. srpnja 2018. (ponedjeljak), 10:00 – 12:00
Dobna skupina: 7 – 13 godina, do 20 polaznika
Cijena: besplatno
Prijave: obrazac za prijavu – https://goo.gl/forms/UptHtvi02CGvh6Ap2

NAPOMENE:

Mole se roditelji da djeci pripreme užinu i piće za odmor u pauzama.
U slučaju kiše radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću.
Za sve informacije kontaktirajte na e-mail petra.peles@bioteka.hr ili tel. 091/1922 – 448.

Projekt ”Otključaj tajne živog svijeta – morska priča” sufinanciran je sredstvima Primorsko-goranske županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views