MOST HRVATSKIH BRANITELJA: Položeni vijenci povodom 25. obljetnice osnutka 128. brigade HV-a “Sveti Vid”

128. brigada osnovana je 22. listopada 1991. godine kao jedina brigada na području Republike Hrvatske koju su u potpunosti činili pripadnici teritorijalne obrane

Povodom 25. obljetnice osnutka 128. brigade HV-a “Sveti Vid” delegacije Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Udruge 128. brigade “Sveti Vid” položile su vijence na Mostu hrvatskih branitelja.

U ime Primorsko-goranske županije, vijenac su položili predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i pročelnik Ureda Županije Goran Petrc, u ime Grada Rijeke gradonačelnik Vojko Obersnel a u ime Udruge 128. brigade “Sveti Vid” predsjednik Upravnog odbora Ivan Štrković te Miodrag Hećimović i Joko Đipalo.

128. brigada osnovana je 22. listopada 1991. godine kao jedina brigada na području Republike Hrvatske koju su u potpunosti činili pripadnici teritorijalne obrane, a koja je nakon izvršenja zadaća na području Rijeke prebačena na područje Like.

Brigada je također sudjelovala u operaciji Oluja te dala konačan doprinos oslobođenju teritorija Republike Hrvatske.

Foto: PGŽ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari