BROJ POLAZNIKA JE OGRANIČEN

‘MOZAIK KRUŽNOJ’ Prijavite se na radionicu, izradite mozaik i uljepšajte Kružnu ulicu

Od ponedjeljka 21. do nedjelje 27. rujna 2020. između 17 i 19 sati u prostorijama Studentskog kulturnog centra (Kružna 8) i u samoj Kružnoj ulici održat će se radionica izrade mozaika ‘Mozaik Kružnoj’, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnica kulture.

Na radionici, koja je namijenjena svim zainteresirnima, učit će se o mozaiku kao likovnoj tehnici te kroz iskustveno učenje izraditi mozaik na zidu kod prolaza prema Kružnoj ulici pored Erste banke, čime će se urediti taj često vandalizirani dio grada.

Kako je broj polaznika ograničen i kako bi se polznici mogli pridržavati svih epidemioloških mjera, svoj dolazak je potrebno najaviti na adresu prijava.mozaik@gmail.com ili na broj 0915563356 (Nika) uz naznaku koliko dana polaznik može prisustvovati radionici, u slučaju ne može doći svaki dan.

Radionicu će voditi riječki umjetnik Matko Kezele, a pri izradi će se u maksimalnoj mjeri koristiti otpadna keramika sakupljena s nekoliko od mnogih ilegalnih odlagališta u Rijeci i okolici. Ovim činom želi se skrenuti pažnju javnosti na problem neodgovornog ponašanja i devastiranja okoliša, te poslati poruku u duhu kružne ekonomije da otpad ponekad može biti i resurs, no da ga u svakom slučaju treba odgovorno zbrinuti. Zato, polznici koji kod kuće imaju višak keramičkih pločica kojih se žele riješiti, mogu ih donijeti na radionicu i pretvorit u zajednički umjetnički rad.

Svečano otvorenje mozaika održat će se u utorak, 29. rujna 2020.g. od 17h u Kružnoj, uz druženje, zakusku i glazbene hitove DJ-eva s Radio Rože.

Program se realizira uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari