Može li se ponoviti “slučaj Sorriso”: U gradskom prostoru u centru Rijeke restoran otvorio isti vlasnik?

Foto: Rječanin

Obersnel: “Ovakvi događaji više se ne bi smjeli događati, budući da postoji mogućnost naplate od strane banke koja je garanciju izdala”

Na Aktualnom satu nedavno održane 21. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke vijećnica Ana Trošelj (PGS) rekla je kako su mnogi građani ojađeni dugom trgovačkog društva Sorriso koje je u međuvremenu obrisano iz sudskog registra, prema Rijeka sportu.

A prema informacijama na društvenim mrežama, istakla je Trošelj, upravo je vlasnik nekadašnjeg Sorrisa nedavno otvorio restoran u gradskom prostoru u Ribarskoj ulici.

Vijećnica je kazala kako prema vlastitim saznanjima zakupac nema istog osnivača kao propala tvrtka u dugovanju, te upitala gradonačelnika da pojasni na koji se način Grad osigurao da se ne ponovi situacija u kojem je njegov interes zakinut.

Gradonačelnik Obersnel rekao je da u hrvatskom pravnom sustavu ne postoji odgovornost fizičke osobe koja preko svoje pravne osobe nije ispunjavala svoje ugovorne dužnosti ,prema kojoj ona ne bi mogla sudjelovati u daljnjim natječajima.

Gradonačelnik je naveo kako je čest slučaj da pravna osoba bez imovine ode u stečaj bez mogućnosti naplaćivanja potraživanja, da bi za nekoliko mjeseci ista fizička osoba formirala novu pravnu osobu i prijavila se na isti natječaj.

Kroz novu Odluku o uvjetima i postupku javnog natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora uvedena je bankarska garancija kao sredstvo osiguranja, tako da se ovakvi događaji više ne bi smjeli događati, budući da postoji mogućnost naplate od strane banke koja je garanciju izdala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari