LOKALNI IZBORI

MOŽEMO! RIJEKA: SDP-ova uprava nije OK, ali pozivamo birače da ne podrže Davora Štimca!

“Potaknuti time što se u posljednjih desetak dana Možemo! Rijeka javno spominjalo ili kao stranku s kojom se razgovara ili s kojom bi se mogla osigurati većina u Gradskom vijeću, moramo iznijeti naše stajalište kako bismo odagnali nagađanja naših birača i cjelokupne javnosti.”, priopćili su danas iz Možemo! Rijeka

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Prije svega, želimo još jednom zahvaliti svima koji su nam dali glas i u nama prepoznali promjenu koju žele vidjeti u Rijeci. Njihova nas podrška osnažuje i obvezuje da se aktivno zalažemo za vrijednosti koje čine srž i razlog našeg ulaska u politiku.

Kao što smo u više navrata istaknuli, ne želimo samo donositi, odnosno utjecati na drugačije politike već se želimo i na drugačiji način baviti politikom. Vjerujemo da su naši birači u svom odlučivanju informirani i autonomni, te da će takvi biti i u drugom krugu izbora za gradonačelnika.

Možemo! Rijeka od prvog kruga izbora niti s jednim kandidatom nije vodio političke razgovore, niti o podršci niti o suradnji. Političke razgovore vodit ćemo nakon drugog kruga izbora za gradonačelnika. U tim razgovorima, kao i budućem političkom djelovanju, zastupat ćemo zeleno-lijeve politike, za što smo i dobili mandat naših birača. O tijeku razgovora i eventualnim zaključcima obavijestit ćemo javnost u potpunosti i na vrijeme.

Što se tiče podrške kandidatima za gradonačelnika Rijeke, podsjećamo da smo se okupili upravo zato što smo nezadovoljni načinom na koji SDP upravlja gradom, i to nezadovoljstvo nas snažno motivira na politički rad. Željni smo promjene koja će se jasno temeljiti na vrijednostima održivosti, transparentnosti, društvene jednakosti, socijalne pravednosti, građanske participacije i kontrole nad javnim prostorima i javnim uslugama.

Međutim ni SDP-ov oponent u drugom krugu isto tako ne donosi promjenu za koju se zalažemo. Dapače, tehnokratska i menadžerska opcija koja se voli predstavljati kao nadideološka, a koju nudi kandidat Štimac, u pravilu je okrenuta ka pretakanju javnih dobara u privatni profit te često zanemaruje socijalnu pravednost. Sudeći prema političkim i ekonomskim grupama koje podržavaju kandidata Štimca, neizbježan je zaključak da bi takve politike – karakteristične za ekonomsku desnicu ili neoliberalizam – pobjedom ove političke opcije bile implementirane i u Rijeci. Stoga, kao stranka koja se temelji na drugačijim vrijednostima i zastupa drugačiju viziju razvoja grada, pozivamo naše birače da na izborima ne podrže ovu opciju.

U svom političkom radu uvijek ćemo javni interes stavljati ispred privatnog i suprotstavljati se svim modelima upravljanja koji ne poštuju načela uključivosti, demokratske kontrole i društvene pravednosti.”, priopćili su iz stranke Možemo! Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari