POVODOM DANA POLICIJE

Galerija | Munjevita akcija u centru Rijeke: Specijalci u Adamićevoj zaustavili automobil i savladali vozača – sve u sklopu vježbe povodom Dana policije

Sve se odvijalo u iznimno kratkom vremenskom razdoblju pred iznenađenim sudionicima u prometu

Danas prijepodne vozači i pješaci u Adamićevoj ulici u Rijeci mogli su prisustvoti rijetko viđenim prizorima.

U munjevitoj akciji policijski službenici iz Jedinice specijalne i interventne policije u Adamićevoj ulici zaustavili su jedan automobil i iz njega izvukli i savladali vozača.

Prisutni su mogli posvjedočiti iznimnoj uvježbanosti, brzini i učinkovitosti policijskih ‘specijalaca’. Ipak, svima je laknulo kada su uvidjeli da je ipak riječ samo o vježbi povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila.

Naime, u Adamićevoj ulici su uz prisutnost više uzvanika, građana, djelatnika policije kao i medija, pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije izveli pokaznu vježbu.

“Riječ je o dinamičkoj realizaciji na osobnom vozilu u kojem su policijski službenici pod punom opremom specijalne policije prikazali uhićenje dvojice počinitelja razbojništva. Prisutni su tako uz zvukove sirena i prolaza policijskih vozila mogli vidjeti kako izgleda hvatanje počinitelja na prometnici, zaustavljanje njihovog vozila, uhićenje uz uporabu sredstava prisile te u konačnici i privođenje u policijsko vozilo.

Nekoliko minuta akcijske vježbe za sve prisutne je bilo kao sekvenca akcijskog igranog filma, no ovo nije bila fikcija već je time građanima pokazana stvarna spremnost policije u svakodnevnim zadaćama koje se provode s ciljem očuvanja njihove sigurnosti.”, poručili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Policija je slavila i na moru – danas je uz riječku rivu bilo otvoreno policijsko plovilo P105- „Marino Jakominić“ za građane, najviše je oduševilo naše mlade sugrađane-učenike osnovnih škola i polaznike dječjih vrtića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari