POTPUNO BESPLATNO

Muzej grada Rijeke riječkim umirovljenicima poklanja besplatno stručno vođenje muzejskim izložbama!

Foto: Riportal - M.-L.

Na međunarodni Dan starijih osoba, u petak, 1. listopada, Muzej grada Rijeke poklanja umirovljenicima besplatno stručno vođenje trima izložbama.

Na međunarodni Dan starijih osoba, u petak, 1. listopada, Muzej grada Rijeke poklanja umirovljenicima besplatno stručno vođenje trima izložbama. Riječ je o izložbi „Harterom bez harte“, posvećene riječkoj Tvornici papira, koju se može pogledati u zgradi „Kockici“, na Trgu Riccarda Zanelle 1/1. Druga izložba je stalni muzejski postav o gradskoj povijesti, koji se može vidjeti u Palači šećera, Krešimirova 28. Na istoj adresi je ujedno postavljena izložba „Nepoznati Klimt“, pa se tom prigodom može pogledati i nju. Početak stručnog vođenja na obje lokacije je toga dana u 12 sati.

VIDEO DANA:

Zbog ograničenog broja posjetitelja, obvezna je pravodobna prijava posjeta, na telefonski broj 051 351 092 (tajništvo Muzeja). Prijave se primaju do četvrtka, 30. rujna, ili do popunjenja mjesta, od 9 do 15 sati. Po svakom pozivu moguće je prijaviti sebe i još jednu osobu. U Palaču šećera primaju se dvije grupe po 20 osoba, a u „Kockicu“ jedna grupa po 20 osoba.

Drugo što je obvezno učiniti prije ulaska na izložbe je kupovina ulaznice. Umirovljenička ulaznica za Palaču šećera košta 30 kuna, a za „Kockicu“ 10 kuna. Podsjećamo kako je cijena stručnog vođenja na hrvatskom jeziku 200 kuna i da upravo nju umirovljenici na Dan starijih osoba ne moraju platiti.

I.B.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari