INVESTICIJA OD 2 MILIJUNA KUNA

Na Grobnik stiže nova LED javna rasvjeta! Općina Jelenje financirat će ju – uštedama na električnoj energiji!

Foto: Riportal
Veliki i značajan projekt, koji poboljšava komunalnu infrastrukturu omogućit će da sva jelenjska naselja imaju istu kvalitetu lampi
Sredinom srpnja, nakon provedene javne nabave, potpisan je ugovor za modernizaciju javne rasvjete odnosno zamjenu postojeće stare infrastrukture s modernom novom LED tehnologijom. Veliki i značajan projekt, koji poboljšava komunalnu infrastrukturu omogućit će da sva jelenjska naselja imaju istu kvalitetu lampi.

Projekt kreće u realizaciju te se očekuje da nova rasvjeta bude postavljena do kraja rujna, ako sve bude po planu.

U Općinskoj vijećnici svečano je potpisan ugovor s izvođačem radova odnosno zajednicom ponuditelja. Tvrtka Elos d.o.o. zadužena je realizaciju projekta, a radi se o vodećem pravnom subjektu na području Hrvatske za projektiranje, dizajniranje i izvođenje svjetlotehničkih rješenja na svim područjima primjene.

Vrijednost radova je nešto veća od 2 milijuna kuna, a financirat će se uštedama ostvarenim u potrošnji električne energije, odnosno održavanja.

“Ovim projektom značajno će se poboljšati postojeća javna rasvjeta, a komunalni standard mještana učiniti ugodnijim i sigurnijim u svim našim naseljima. Planirano je postavljanje 962 LED-svjetiljki na postojeću infrastrukturu, a kompletna investicija pokriva se uštedama u potrošnji električne energije i održavanja u narednih nekoliko godina”, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje dodajući da dobra rasvjeta i osvijetljenost kolnika mijenja i vizuru samog mjesta.

Marčelja podsjeća na situaciju samog ulaska u Dražice, početkom 2017. godine, kada je u suradnji s nadležnim institucijama, Općina Jelenje iz tame izašla u svijetlo postavljanjem dvadesetak novih stupova i pripadajuće LED-rasvjete koja stoji i danas i odlično osvjetljava prometnicu. To je kvalitetno ulaganje u budućnost i komunalnu infrastrukturu, naglasio je Marčelja.

“Ovim projektom, sukladno uvjetima natječaja, zaokružit ćemo postojeći sustav javne rasvjete, a sukladno mogućnostima u budućnosti i dalje nastaviti ulagati u javnu rasvjetu postavljanjem novih rasvjetnih tijela na mjestima gdje i sada nema osvjetljenja”, kazao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Općine Jelenje.
Važno je istaknuti da je jamstveni rok na izvršene radove i postavljene proizvode 10 godina. Održavanje u jamstvenom roku podrazumijeva otklanjanje svih kvarova na području općine Jelenje od strane izvođača radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari