OTVORENJE U NEDJELJU U MAVRINCIMA

Na Grobniku se otvara prvi muzej trkaćih oldtimera ”Historic Racing Car Museum”

27. ožujka otvara se prvi muzej trkaćih oldtimera – Historic Racing Car Museum. Lokacija muzeja je desetak minuta vožnje od automotodroma na Grobniku, čime riječko područje dobiva novi turistički sadržaj, podjednako zanimljiv domaćim i stranim gostima.

Kako i ime govori, stalnu postavu muzeja čine trkaći automobili koji su obilježili slavne godine rally utrka širom svijeta.

Jedan od najvećih mamaca za ljubitelje auto moto sporta je Lancia Delta Integrale Evoluzione Grupa A, a osim toga u muzeju ćete moći vidjeti i druge zvijezde: VW Scirocco GTi gr.2, VW Golf GTI 16V gr.A, VW Golf III GTI kit Car ex VW Motorsport, Fiat Ritmo Trivellato, Fiat Uno Turbo, Formula Reynard, Opel Lotus, Opel Kadett GSI ex Pica racing

Svakako treba spomenuti i najbrži Yugo na svijetu i najbrži taksi!

Stalna postava sastoji se od dvadesetak trkaćih oldtimera, no mijenjat će se i nadopunjavati ovisno o potrebama i zahtjevima određenih automobila na trkalištima.

VIDEO DANA:

Uz to, u muzeju će biti izložene i rijetke trkaće memorabilije te još rjeđi rezervni dijelovi. Ukratko, sve ono što trkaći program ima za ponuditi.

U to spada i doživljaj atmosfere u pravom trkaćem boxu!

Ulaznica za muzej je 50 kuna, djeca od 5 do 16 godina plaćaju 25 kuna, a obiteljska ulaznica koja uključuje roditelje i do troje djece je 140 kuna. Ulaz u muzej za članove Autokluba Rijeka je 30 kuna odnosno 110 kuna za obiteljsku ulaznicu.

Adresa muzeja je Mavrinci, Cernik 237/10, Usinj 5, 51218, Čavle.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari