PRENOSI SE ZRAKOM

Na Grobniku se pojavila Q groznica? “Izbjegavajte šetnju u blizini šume i stada ovaca”

“Početkom tjedna primili smo neslužbenu informaciju o pojavi Q groznice na našem području (naselje Mavrinci)”, izvijestili su javnost iz Općine Čavle putem društvenih mreža.

“Riječ je o bolesti koju karakterizira izrazito visoka temperatura, jaka glavobolja, kašalj i upala pluća. Obzirom da su simptomi slični covidu, gripi i sezonskim virozama, te da ovu bolest ne pamtimo na našem području, o njoj su obavješteni liječnici opće prakse.”, priopćili su iz Općine Čavle i uputili upozorenje mještanima:

“Bitna napomena je da se bolest prenosi zrakom udisanjem čestica i ne prenosi se s čovjeka na čovjeka. Zbog navedenog pozivamo vas na pojačanu higijenu i izbjegavanje šetnji u blizini šume gdje se nalazi stado ovaca (u blizini ulice Remetnjak)”, poručili su iz Općine Čavle.

Ukoliko prepoznate navedene simptome obavezno se javite vašem obiteljskom liječniku radi dodatnog testiranja, jer se bolest uspješno liječi antibioticima.

“Obavještvat ćemo vas o svim daljnjim koracima, ostanite zdravi, a oboljelima čim brži oporavak!”, zaključili su iz Općine Čavle.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari