U ČETVRTAK

U Kastvu održano predavanje za osobe starije životne dobi

Starijim osobama ukazano je na najčešća kaznena djela kojima su upravo te osobe oštećene (prijevare na kućnom pragu, drske krađe, računalne prijevare i sl.), stoji u izviješću policije.

U četvrtak, 20. travnja , u vijećnici Grada Kastva, održano je edukativno predavanje na temu „Sigurna starost je društvena odgovornost”.

U sklopu navedenog predavanja, policijski službenik za prevenciju I. policijske postaje Rijeka , Robert Rožić upoznao je osobe starije životne dobi o prevenciji kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta (krađe, teške krađe provaljivanjem, razbojništva, računalne prijevare…).

Starijim osobama je je tom prilikom ukazano na najčešća kaznena djela kojima su upravo te osobe oštećene (prijevare na kućnom pragu, drske krađe, računalne prijevare i sl.) Građani su i ovaj put mogli izravno od policijskog službenika dobiti korisna saznanja kako o prevenciji i samozaštitnom ponašanju kako ne bi postali žrtve navedenih kažnjivih radnji.

Uz savjete, građanima su i podijeljeni su letci o mjerama samozaštite koje mogu poduzeti kako ne bi postali žrtvama navedenih kažnjivih radnji te drugi promotivni materijali MUP-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari