Na Kastvu “Oluju” obilježavaju uz izložbu, predavanje, misu i malonogometni turnir

Foto: FB/UHBDR Kastav

Obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti i 24. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Oluja” u Kastvu započinje već u srijedu, 31. srpnja.

Tog dana će se u 18 sati u Gradskoj vijećnici otvoriti izložba ratnih fotografija i vojne opreme, a u organizaciji UHBDR Kastav i Grada Kastva. Tom prigodom održat će se i predavanje “Prelet za Hrvatsku” pukovnika i pilota Hrvatske vojske u mirovini, Danijela Borovića. Autori izložbe su Damir Batistić, predsjednik Hrvatskog društva kolekcionara militarije, Čestmir Komarek, stožerni narednik u mirovini  i Radovan Živanović, kolekcionar, a izložba se može pogledati do 5. kolovoza.

Središnja proslava Dana domovinske zahvalnosti i obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja, obilježit će se prigodnim cjelodnevnim programom, koji počinje polaganjem vijenaca na spomen obilježje na kastavskom groblju, 5. kolovoza u 10 sati.

Nakon polaganja vijenaca, u 10 i 30 sati slijedi okupljanje na Fortici i mimohod branitelja ulicama grada do crkve svete Jelene Križarice gdje će se služiti sveta misa. U sklopu programa obilježavanja, organizirano je druženje branitelja i građana u Gradskoj loži uz gastronomsku ponudu, kao i malonogometni turnir kod sportske dvorane “Matija Katalinić”, u kojem sudjeluje šest ekipa – HNK Rijeka, MNK Medicinar, HNK Opatija, MNK „Fantina“ Kastav, MNK „Ferro“ Žegoti i UHBDR „Branitelji“ Kastav. U slučaju kiše, turnir će se održati u dvorani.

Dan domovinske zahvalnosti u Kastvu se tradicionalno obilježava već godinama. Kastav broji oko tristotinjak hrvatskih branitelja, od kojih je njih čak 157 učlanjeno u spomenutu udrugu. U Domovinskom ratu poginula su dvojica kastavskih branitelja – Emil Miftarević i Bruno Prpić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari