ZNAČAJAN DOPRINOS

Na Korzu otvorena izložba „Volonteri – srce prijestolnice“ kao zahvala svim volonterima u EPK 2020

Na postamentima na riječkom Korzu, ispred zgrade gradske uprave postavljena je izložbe fotografija „Volonteri – srce prijestolnice“. Izložbom koja će biti postavljena do 26. travnja 2021.g. izražava se zahvalnost volonterkama i volonterima na značajnom doprinosu u ostvarenju cjelokupnog kulturnog programa u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

O značaju volonterstva kao i doprinosu volontera realizaciji projekta EPK 2020 govorili su Asja Brusić, voditeljica volonterskog programa EPK, Irena Kregar Šegota, direktorica RIJEKE 2020, Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke.

Brojni građani Rijeke i okolice uključili su se u Volonterski program projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Idejama, zajedništvom i usmjerenošću prema budućnosti oni predstavljaju građanski duh Rijeke i energiju koja Rijeku čini aktivnim gradom. Među njima se prepoznaju prijatelji, susjedi, poznanici, ljudi koje svakodnevno susrećemo. No, koliko jednostavni, pristupačni i dragi, toliko su vrijedni i važni za ovaj grad – oni su ponos Europske prijestolnice kulture.

Koliki je doprinos volontera projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture govori podatak da je u tri godine u aktivnosti bilo uključeno 432 volontera koji su odradili 8.485,5 poklonjenih sati.

Samo u 2020. godini bilo je 363 aktivnih volontera koji su odradili 5.061,5 sati na čak 130 kulturnih događanja. Među njima je 50% mladih od 18. do 30. godine, odnosno 80 % žena te 20 % muškaraca

Riječki model volonterstva zbog svoje inventivnosti proglašen je najboljim projektom volontiranja u Hrvatskoj i nastavit će se provoditi na svim kulturnim programima, u sklopu ustanove Hrvatski kulturni dom na Sušaku. Zahvalu volonterima uputio je gradonačelnik Vojko Obersnel.

„Svaki dan možemo učiniti malo, ali za zajednicu veliko djelo. Proces volontiranja ujedinio je ljude različite dobi, različitih profesija, različitih interesa, ali zajedničke želje – pokazati koliko im je stalo do Rijeke“

U sklopu izložbe, izlog zgrade Grada Rijeke ukrašen je promotivnim materijalima volonterskog programa te dvjema vrijednim nagradama: priznanjem „Organizator volontiranja 2020.“ koje je Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku dodijelila Udruga za razvoj civilnog društva Smart za kvalitetno provođenje volonterskog programa Europske prijestolnice kulture te Državnom nagradom u kategoriji „Koordinatorica volontiranja 2020.“, koja je pripala voditeljici volonterskog programa Asji Brusić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari