IZLOŽENE FOTOGRAFIJE ČLANOVA UDRUGE

Video | Na Korzu predstavljena kampanja ‘Jednaki’ – svi smo mi ravnopravni članovi društva

Na postamentima na Korzu predstavljena je kampanja „Jednaki” koju u sklopu programa Kroz život zajedno provodi Udruga osoba s mišićnom distrofijom PGŽ, u partnerstvu sa Gradom Rijekom. Cilj kampanje je prikazati osobe s invaliditetom kao ravnopravne članove društva.

Na postamentima su izložene fotografije članova Udruge, koji su ujedno predstavljeni kroz kratke tekstove o sebi, a prikazana je i retrospektiva rada Udruge kroz neke od najvažnijih događaja i sudjelovanja članova kroz godine.

Kampanja je financirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

U sklopu kampanje izrađen je i kalendar za 2023. godinu sa fotografijama prikazanim na postamentima. Fotografije je snimio poznati riječki fotograf Željko Jerneić, a kalendar će se dijeliti tijekom kampanje do kraja godine. Zainteresirani građani će ga moći dobiti na prezentaciji u Zapadno trgovačkom centu, uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 2. prosinca 2022. godine.

Kroz život zajedno je trogodišnji program kojim se doprinosi boljoj kvaliteti života članova Udruge, gdje se kroz aktivnosti fizikalne terapije i prijevoza sa prilagođenim kombi vozilom poboljšava mobilnost i zdravstveno stanje članova.

Udruga osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije osnovana je 1976. godine u Rijeci. Ciljevi udruge su okupljanje osoba s mišićnom distrofijom i drugih neuromuskularnih bolesti, članova njihovih obitelji i drugih zainteresiranih građana radi zdravstveno socijalne zaštite oboljelih od mišićne distrofije i realizacije zadataka Udruge.

Sjedište i ured Udruge nalazi se u Rijeci, Milutina Barača 22b.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari