NA MINNIE MOUSE

Galerija | Na Korzu predstavljeni radovi učenika Škole za trgovinu i modni dizajn Rijeka

Riječani će u sljedećih desetak dana imati priliku pogledati radove kreativnih učenika Škole za trgovinu i modni dizajn Rijeka – smjera dizajner odjeće. U Bazarigovom prolazu postavljena je zanimljiva instalacija prepoznatljivog animiranog lika Minnie Mouse

Instalacija je inspirirana svijetom imaginacije i optičkih iluzija.

Siluete haljine s krinolinom i lik Minnie Mouse prekriveni su reflektirajućim materijalom koji stvara zanimljive efekte u ovisnosti pada svjetlosti i kuta gledanja. Obje instalacije poigravaju se reljefnim oblicima, kontrastima i efektima koji privlače pažnju.

U izradi instalacije sudjelovale su učenice smjera dizajner odjeće: Nicol Brnčić, Ana Marijan, Sara Cortesi, Lana Vidić, Dea Pivotti i Matea Kori pod mentorstvom profesorica Maje Bižace i Renate Štefan Barišić.

Osim izloženih radova, prikazuje se i film o Školi koja je ove godine, pod vodstvom ravnateljice Antonije Bukše, promijenila naziv iz Trgovačka i tekstilna škola u Škola za trgovinu i modni dizajn Rijeka. Film dokumentira kratki presjek tijekom čak 170 godina obrazovanja učenika za trgovačka i tekstilna zanimanja u gradu Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari