JOŠ I TO...

Video |Na Krku kuglica sladoleda 3,50 eura! Ali, kažu, nije to ‘običan sladoled’. Evo što kažu Krčani a što turisti!

Idi na originalni članak

Tko se više sjeća kad je kuglica bila 3,50 kuna? No oni koji su probali sladoled od 22 kune kažu: ‘Ima lijep kremasti okus, isplati se!’ Bili smo u tvornici sladoleda na Krku u kojoj u sezoni na dan proizvedu i 1200 litara

Oglas

Kad ugrije sunce, ništa ne prija kao kuglica sladoleda! Boja i okusa ima kao u priči, a Niko Jurešić s Krka bira kokos. Cijena u kunama mu je 21,84!

Ali Niku to ne smeta: “Mislim da se isplati, odličan je, ima lijep kremasti okus, zadovoljan sam!”

U predsezoni se na dan na tom mjestu gdje on kupio svoj sladoled, proda 150 kuglica. Ljeti se očekuje barem dvostruko više.

Imaju 16 vrsta, ali i to će poduplati

Slavica Pendić radi u slastičarnici na Krku pa otkriva koje vrste sladoleda imaju: “Imamo premium sladolede koji su vrhunski, oni su malo skuplji i to po 2,90, a ovi klasične vrste su 2,40 eura”.

Amir Mujkić, voditelj ugostiteljskog objekta, kaže da to možda nije konačna cijena: “Postoji mogućnost i da se digne, ali i da se snizi. Cijene su na ostale kao i lani, a takve su zbog svoje kvalitete i riječ je o sladoledu s našeg otoka”.

Naime, radi se u tvornici na otoku, u sezoni proizvedu i 1200 litara na dan. Digli su cijene od 5 do 12 posto, ovisno o vrsti i to zato što je sirovina drastično skočila. Primjerice, kilogram pirea od pistacija košta 35 eura. Tu su još energenti, dostava, radna snaga…

Dalibor Jurina, vlasnik tvornice sladoleda u Krku kaže nam: “Kilogram borovnice skoro je 9 eura, tu si i struja, voda, radnici. Trebalo bi još dignuti cijene i to 30-40 posto. Ali to je nemoguće!”

Krk drži cijenu sladoleda od 1,70 do 3,50 eura!

Davor Ramšćak iz Zagreba otkriva razliku u sladoledima: “U Zagrebu imate slastičarna gdje je jeftin, ali kvaliteta mu onda nije neka…”

Bili smo i u gelateriji gdje ne prodaju sladoled na kuglice, nego porcije od sto grama. Tako je u njihovih 50 gelaterija diljem zemlje, a u Hrvatskoj uskoro otvaraju najveću europsku proizvodnju gelata!

Karlo Gogić radi u toj gelateriji u Krku: “Naš đelato se od drugih sladoleda razlikuje po tome što je 100 posto prirodan, što se za razliku od drugih ne upuhuje zrak u njega radi volumena i zato je tako kremast. Najbolje namirnice, vanilija iz Madagaskara, pistacijo Bronte, mango Alfonzo, to su stvarno 100% prirodni sastojci.”

Cijena mu je 3,50 pol eura, skuplja no igdje, ali svejedno imaju najviše kupaca!

Frank Beich iz Njemačke otkriva zašto kod njih kupuje: “Moja supruga jede veganski sladoled pa sam ga kupio ovdje, uz to je velik i mislim da izgleda jako dobro!”

Laura Hatarova iz Slovačke otkriva zašto daje euro više za sladoled: “Cijena je dobra za taj sladoled, možete kupiti sladoled i za 2 eura, ali okus mu nije kao ovome!”

Strancima s europskim plaćama i Hrvatima s domaćim plaćama ovo ljeto neće biti jednako slatko, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Exit mobile version