OVOG VIKENDA

Na Liburniji će se održati trodnevna glazbena manifestacija ”Naš svijet je glazba”

Jubilarni 30. međunarodni festival puhačkih orkestara “Naš svijet je glazba“ održat će se u Lovranu, Opatiji, Matuljima i Mošćeničkoj Dragi od petka do nedjelje, 6. do 8. svibnja. 

Na festivalu sudjeluju Puhački orkestar Oravanka, Slovačka, Puhački orkestar Nitra, Slovačka, Pihalni orkester Marezige, Slovenija, Gradski orkestar XVII. okruga Budimpešte, Mađarska i domaćin Puhački orkestar Lovran, Hrvatska.

– Sretni smo što nakon pandemijske stanke možemo organizirati festival u punom obimu, a ove godine slavimo i dvije značajne obljetnice: 30 godina festivala, kao i 110 godina djelovanja Puhačkog orkestra Lovran, naglasila je predsjednica Puhačkog orkestra Lovran Zvijezdana Klobučar Filčić.

Tradicionalni pokrovitelji festivala su Općina Lovran i TZ Lovran, Grad Opatija i TZ grada Opatija, Općina Matulji i TZ općine Matulji kao i Općina Mošćenička Draga i njihov turistički ured.

– Čestitam Vam važne obljetnice i želim naglasiti da Opatijci Puhački orkestar Lovran iskreno doživljavaju kao svoj te će Grad Opatija i dalje nastaviti pomagati sve potrebe orkestra, što se već godinama radi kroz javne potrebe u kulturi. Pozivam građane Opatije da uživaju u izvedbama orkestara ovoga vikenda u Opatiji, u subotu od 16 sati ispred UP Juraj Šporer i u nedjelju u mimohodu i promenadnom koncertu na Slatini, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Program :

Petak, 6. 5. 2022.

20:00 – Trg Sv. Jurja Lovran – koncert mađarskog i slovačkih orkestara (u slučaju kiše – Kino „Sloboda“ Lovran)

Subota, 7. 5. 2022.

11:00 – prostor ispred hotela „Mediteran“ – promenadni koncert slovačkih orkestara u Mošćeničkoj Dragi

10:00 – ispred Općine Matulji – promenadni koncert mađarskog orkestra

16:00 – Umjetnički paviljon „Juraj Šporer“ Opatija – koncert svih sudionika Festivala

Nedjelja, 8. 5. 2020.

10:30 – Opatija – mimohod svih sudionika glavnom opatijskom ulicom od tržnice do kupališta „Slatina“

11:00 – zajednički promenadni koncert na kupalištu „Slatina“

12:00 – mimohod svih sudionika u Lovranu od Hotela Excelsior do Trga Slobode

12:30 – zajednički promenadni koncert na Trgu Slobode

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari