PROJEKT IZ NAŠE ŽUPANIJE

Na manifestaciji „Dani u Vali“ na Hvaru predstavljen županijski projekt Arca Adriatica

U Starom Gradu na Hvaru održala se manifestacija “Dani u Vali”, međunarodni festival mora, pomorstva i maritimne baštine. U suradnji s Koordinacijom udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre i TZ Kvarnerom predstavljen je županijski projekt “Arca Adriatica – Zaštita, promocija i turistička valorizacija jadranske pomorske baštine” u kojem je Primorsko-goranska županija bila vodeći partner.

Predstavljen je i novi projekt AdriPromTour iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020. s ciljem promoviranja pomorske i kulturne baštine, prvenstveno pomorske baštine valorizirane kroz projekt Arca Adriatica te Kulturno-turističke rute „Putovima Frankopana“, a na kojemu će u funkciji vodećeg partnera surađivati županijski Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj i Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu.

Uz promotivne i natjecateljske veslačke regate i plovidbe tradicijskih brodova, održana je i regata tradicijskih brodova na kojoj su sudjelovale četiri barke s područja Primorsko-goranske županije obnovljene kroz projekt Arca Adriatica. Do Starog Grada doplovio je i obnovljeni lošinjski loger „Nerezinac“ na kojem se održala prezentacija „Tradicijska jedra Kvarnera i Istre“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari