ATRAKCIJA NA PLATKU

Na Platku će se održati 13. izdanje Carnival Snowboard Sessiona

Subota, 20. siječnja 2024, bit će mjesto održavanja 13. Carnival Snowboard Sessiona, koji će na Platku okupiti snowboardere i snowboarderice iz regije.

Omiljeno skijalište Riječanki i Riječana će taj dan, osim atraktivnog natjecanja, posjetiteljima ponudi i dašak Riječkog karnevala, čiji je Carnival Snowboard Session dio od samih početaka.

13. Carnival Snowboard Session okupit će vozače i vozačice iz regije (Austrije, BIH, Hrvatske, Italije, Mađarske, Slovenije, Srbije i Rumunjske) u natjecanju u disciplini slopestyle. Radi se o atraktivnom natjecanju za publiku tijekom kojeg natjecateljice i natjecatelji izvode skokove i akrobacije prilikom spuštanja niz padinu. Natjecanje će se održati u snowboard parku na Platku u kojem su pred samo nekoliko dana završeni zemljani radovi. Stari park je nadograđen s novom linijom za raileve.

Natjecanje, koje je ujedno i Prvenstvo Primorsko-goranske županije u snowboardu, ima nagradni fond od 1.000 eura. Prijave za natjecatelje su u tijeku na internetskoj stranici carnivalsnowboardsession.com. Organizatori najavljuju bogat popratni program koji će osim natjecatelja zabaviti i sve okupljene na Platku tog dana.

Podsjetimo, Carnival Snowboard Session od svojih početaka 2008. godine organizira Snowboard klub Nine, a njegova specifičnost je bila što se radilo o gradskom natjecanju koje je na jedinstven način spajalo zimski ekstremni sport, Riječki karneval i more (rampa za spuštanje bila je postavljena tik do mora). Već drugu godinu za redom, zbog logističkih razloga i ponajviše infrastrukture, natjecanje se održava na Platku, piše Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari