NIKUD BEZ ZIMSKE OPREME!

Galerija | Na Platku napadala ‘gomila’ snijega, u Gorskom kotaru pune ruke posla za zimsku službu!

Lika i Gorski kotar obavijeni snijegom, HAK upozorio vozače na uvjete na cestama. U Delnicama je izmjereno 27, m a u Čabru 21 centimentar snijega. Pogledajte naše fotografije!

Iz Hrvatskog autoklkuba (HAK) upozorili su u subotu navečer da u Lici i Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg, na pojedinim područjima magla je vrlo gusta, a zbog jakog vjetra na snazi su zabrane i ograničenja na dionicama autocesta i cesta.

Kako možete vidjeti na našim fotografijama, snijeg je u Gorskom kotaru padao cijelu noć pa ga mjestimično ima i u visini 30 centimetara. Trenutno je prioritet od snijega očistiti gorskokotarske prometnice i prilaznu ceste omiljenom skijalištu Riječana, no sudeći prema visini snijega vrlo brzo na Platku će sve biti spremno za otvorenje sanjkališta i skijališta!

Foto: Riportal

Vozači, oprez

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3) te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Snijeg pada u Gorskom kotaru, a scene snježne idile stižu s Platka gdje ljudi imaju pune ruke posla u čišćenju prometnica.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće (DC501), lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7) i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu kao i osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Jak vjetar puše na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Sveti Rok i vijadukta Baričević te se vozi uz ograničenje brzine.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na dijelu cesta u Lici. U Ravnoj Gori je sinoć bila mećava.

Vremenska prognoza za nedjelju

U nedjelju prijepodne u cijeloj zemlji pretežno oblačno s oborinama, uglavnom kišom, na zapadu unutrašnjosti susnježicom, a iznad 500 metara i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, pod Velebitom na udare olujna, južine umjeren jugozapadnjak, a u unutrašnjosti sjeverni vjetar.

Gorski kotar 20. 11. 2022 ujutro

Dnevna temperatura na zapadu unutrašnjosti tek stupanj, dva viša od jutarnje, a dojam hladnoće će pojačavati slab do umjeren sjeverni vjetar. Ostaje oblačno, ali oborina će prema kraju dana biti sve manje, navečer će se i djelomice razvedravati. Na istoku zemlje većinom oblačno s kišom, mjestimice i susnježicom, a oborine će i tu postupno prestajati. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a temperatura oko 5, 6 stupnjeva.

U Dalmaciji oblačno s kišom i pljuskovima, na jugu lokalno obilnim. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura između 12 i 15, u Zagori i svježije. Na sjevernom Jadranu poslijepodne manje kiše, moguće je i malo sunca, a u gorju i dalje susnježica ili snijeg, ali prema večeri sve manje. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a u gorju uz sjeverni vjetar temperatura samo nekoliko stupnjeva u plusu, uz obalu oko 10.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari