KREĆU SNJEŽNE RADOSTI!

Na Platku pao prvi snijeg ove sezone!

Foto: Riportal

Vjetar je u jačanju pa na sjeveru naše županije prijete i poteškoće u prometu

Na Platku je pao prvi snijeg ove sezone! Meteorolozi su ovoga puta bili u pravu i potpuno točni u svojim predviđanjima.

Na sjeveru Primorsko-goranske županije vjetar je okrenuo i jako puše sa sjevera pa se zbog bure očekuju i problemi u prometu. Stoga vozači moraju pojačati oprez!

Pogledajte video kojeg smo snimili kod Malog doma na Platku:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) izdali su za subotu i nedjelju crveno upozorenje za Velebitski kanal te narančasto za regiju Dubrovnik i područje Kvarnera i Kvarnerića, objavilo je u subotu Ravnateljstvo civilne zaštite. Crveni alarm znači da je “vrijeme izuzetno opasno”, stoji na stranicama DHMZ-a.

Za subotu je izdano crveno upozorenje za Velebitski kanal zbog vjetra jer se očekuje jaka, u noći ponegdje olujna bura s najjačim udarima vjetra 35-75 čvorova (65-140 km/h).

Na području Kvarnera i Kvarnerića narančasto upozorenje izdano je zbog jake, u noći ponegdje i vrlo jake bure s najjači udari vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h). Građanima se savjetuje da očekuju i budu pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati.

Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako građani putuju, trebaju pratiti informacije o prometu.

Za nedjelju je također, za Velebitski kanal izdano crveno upozorenje zbog vjetra. Očekuje se jaka i vrlo jaka, mjestimice olujna bura koja će malo slabjeti prema kraju dana. Najjači udari vjetra 35-75 čvorova (65-140 km/h). 

Za područje Kvarnera i Kvarnerića izdano je narančasto upozorenje. Očekuje se jaka, mjestimice i vrlo jaka bura koja će malo slabjeti prema kraju dana. Najjači udari vjetra 35-60 čvorova (65-110 km/h).

Građanima se savjetuje da prate vremenska izvješća DHMZ-a o mogućim iznenadnim promjenama vremena te na stranicama HAK-a provjere stanje na cestama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari