Na području Pehlina započeli radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi

Danas je na području mjesnog odbora Pehlin započela nova grupa radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi. Ovom grupom radova obuhvaćena je gradnja 3.405 metara kanalizacije te rekonstrukcija i gradnja 2.190 metara vodovoda za oko stotinjak građevina u ulicama Turkovo, Plasi, Pehlin, Baretićevo, Androv breg i Mihovilići.

marinići pehlin radovi

Završetak radova predviđen je u srpnju 2016. godine.

Radovi će se izvoditi po dionicama i fazno. Izvođenje građevinskih radova najprije će započeti u odvojku Ulice Baretićevo kod kbr. 13.1 u smjeru kbr. 42.

Tijekom izvođenja radova promet će se odvijati uz ograničenja, a sve sukladno postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji.

Informacije o radovima i grafički prikaz dinamike njihova izvođenja objavljene su na web stranicama KD KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. (www.kdvik-rijeka.hr u rubrici Obavijesti – Radovi) i web stranici Rijeka prometa d.d. (www.rijekapromet.hr )

Građani se s planiranom dinamikom izvođenja radova – počecima i završecima radova po dionicama i fazama izvođenja u ulicama mogu upoznati i u Mjesnom odboru Pehlin te na info telefonu Rijeka prometa d.d. (352 500, od 07:00 do 15:30 sati).

Izvođač radova je zajednica tvrtki Kolektor Koling d.o.o. iz Idrije i Godina d.o.o. iz Kozine, obje iz Slovenije.

Uslugu stručnog nadzora nad izvođenjem radova pružat će Institut IGH d.d. iz Zagreba.

Investitor je KD KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. iz Rijeke.

Prometna rješenja izradio je Rijeka promet d.d. iz Rijeke.

Najavljeni radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području mjesnog odbora Pehlin dio su gotovo 13,5 milijuna eura (oko 104 milijuna kuna bez poreza na dodanu vrijednost) vrijednog Projekta EBRD, kojim su još o obuhvaćeni radovi na području mjesnih odbora Podmurvice, Srdoči, Gornji Zamet, Grbci, Škurinje, Drenova i Brašćine – Pulac u Rijeci te mjesnom odboru Kastav u Kastvu.

Projektom EBRD obuhvaćena je gradnja i rekonstrukcija ukupno 26 kilometara kanalizacije, gradnja kanalizacijske crpne stanice „Lukovići“ te izvođenje pratećih radova na 13 kilometara vodovodnih ogranaka. Završetak izvođenja svih predviđenih radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi u sklopu ovog Projekta planirano je u srpnju 2016. godine, nakon čega će se omogućiti priključenje za oko 740 građevina na sustav javne odvodnje.

Novčana sredstva za realizaciju Projekta osigurana su kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Povrat dugoročnog kredita predviđen je sredstvima Hrvatskih voda i sredstvima iz pripadajućeg dijela naknade za razvoj na vodoopskrbnom području grada Rijeke i naknade za razvoj na vodoopskrbnom području grada Kastva.(I.N./GR)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views