Na proljeće kreće gradnja još jednog paviljona studentskog smještaja na Trsatu

Investicija je to od 45 milijuna kuna s kojom će studenti riječkog Sveučilišta dobiti dodatnih 280 kreveta, a čak 70 posto te investicije financiraju studenti.

Početkom proljeća građevinski strojevi ponovo bi mogli ući u Kampus na Trsatu, bude li sve išlo prema planu na proljeće će započeti izgradnja četvrtog paviljona studentskog smještaja.

Investicija je to od 45 milijuna kuna s kojom će studenti riječkog Sveučilišta dobiti dodatnih 280 kreveta, a čak 70 posto te investicije financiraju sami studenti, zbog činjenice kako se najveći dio izgradnje financira iz studentskih upisnina pa će novi paviljon nositi naziv “Solidarnost – studenti studentima”.

Preostali iznos prema najavama prorektora zajednički će financirati Sveučilište i Studentski centar te se očekuje i manja financijska podrška Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prema riječima rektorice Snježane Prijić Samaržija, Sveučilište trenutno radi na ishodovanju građevinske dozvole te se vrše konačni pregovori s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te će nakon zatvaranja financijske konstrukcije krenuti raspisivanje natječaja za izvođača radova.

Rektorica je također najavila kako je početak gradnje četvrtog smještajnog paviljona u Kampusu tek dio onog što će se tijekom ove akademske godine događati na Sveučilištu, a kao veći kapitalni projekt koji će biti gotov do početka ljetnog semestra izdvojila je “Mini kampus” u Iki.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari