HDZ POJEDINAČNI POBJEDNIK

Video | Na riječkim izborima za mjesne odbore HDZ dobio 20 ‘kvartovskih’ vijećnika više nego SDP; Stigli komentari stranačkih čelnika

Ono što zabrinjava je slaba izlaznost koja je i na ovim izborima manja od 10 posto! Više u video prilogu

Objavljeni su rezultati izbora za članove vijeća mjesnih odbora grada Rijeke. Pobjednik izbora je HDZ koji je osvojio najviše pojedinačnih vijećničkih mandata. HDZ tako ima 20 vijećnika više nego SDP.

Ono što zabrinjava je slaba izlaznost koja je i na ovim izborima manja od 10 posto.

“Mi smo u Rijeci ostvarili povijesne rezultate. Imamo 63 vijećnika u mjesnim odborima, daleko više od konkurencije, ali ipak moram reći da pozivam sve ljude i sve liste koje su ušle u vijeća mjesnih odbora na suradnju. Nama i njima je Rijeka iznad svega i mislim da zajedno moramo raditi za bolju Rijeku.”, kaže Josip Ostrogović, predsjednik HDZ-a Rijeka za Kanal Ri.

Na drugom mjestu po rezultatima je SDP

“47 vijećnika izabrano je sa lista SDP-a I koalicijskih partnera, tako da možemo govoriti o umjerenom zadovoljstvu. Naravno, ja bi volio da je taj rezultat još nešto bolji, u pojedinim mjesnim odborima pojavile su se nezavisne liste koje su aceptirale dio našega biračkoga tijela.”, kaže Marko Filipović, predsjednik SDP-a Rijeka.

Rezultati izbora za mjesne odbore riječkom HDZ-u su vjetar u leđa.

“To je svakako pokazatelj da se u Rijeci radi i da imamo toliko projekata Vlade koja ulaže u naš kraj na čelu s premijerom Plenkovićem. Ljudima je postalo potpuno jasno tko radi a tko priča ono što nikad neće raditi i troši vrijeme i novac naših sugrađana.”, dodaje Josip Ostrogović, predsjednik HDZ-a Rijeka.

“Svatko će tumačiti rezultate na svoj način, ja sam rekao da je naš politički cilj bio da zadržimo predsjednike u onim mjesnim odborima gdje smo to imali. Razina izbornog rezultata od prije 4 godine i sada, ako gledamo broj glasova, je gotovo identična, nije bilo nekih odskakanja. Kada napravimo analizu unutar stranke, vrlo jasno ćemo se postaviti prema izbornim ciklusima koji slijede.”, dodaje Marko Filipović, predsjednik SDP-a Rijeka.

Rezultatima su zadovoljni PGS-ovci jer su postigli bolje rezultate nego na prošlim izborima.

“Posebice zato što smo na ove izbore izašli samostalno i osvoijli smo 18 vijećničkih mandata što je za 40 posto više od prošlih izbora kada smo izašli u koaliciji sa SDP-om. Također, premoćno smo pobijedili u dva mjesna odbora – na Školjiću i Gornjem Zametu a osvojili smo mandate u onim mjesnim odborima gdje do sada nismo bili prisutni.!”, kaže Tea Mičić Badurina, predsjednica PGS-a Rijeka.

Odaziv birača na izbore bio je 9,97 posto

“Mala izlaznost je veliki problem i mislim da se svi mi koji se bavimo politikom trebamo ozbiljno zapitati zašto je tome tako. I poraditi na tome za buduće izbore, jer ovo definitivno nije dobar pokazatelj.”, dodaje Tea Mičić Badurina.

U odnosu na 174 mandata koliko kandidacijske liste imaju pravo raspodjele na ovim izborima, HDZ je osvojio 58 mandata, SDP 31, nezavisne liste grupe birača 26 a ostatak se dijeli na koalicije stranaka, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari