NA RIJEČKIM KROVOVIMA 1.000 TONA AZBESTA: Uskoro poziv građanima za dostavu podataka o azbestu

Idi na originalni članak

Vlasnici građevina – neovisno o tome da li je riječ o fizičkoj ili pravnoj osobi – u kojima se nalazi azbest, imaju obvezu Gradu Rijeci dostaviti podatke o lokaciji građevine

Oglas

Na mrežnim stranicama Grada Rijeke uskoro će se pronaći i obrazac putem kojeg će građani moći dostaviti podatke o lokaciji građevine na kojoj je ugrađen azbest. Grad Rijeku na to obvezuju dva pravilnika, koje je država donijela s ciljem planiranja sustava gospodarenja građevnim otpadom koji sadrži azbest i sprječavanja onečišćenja okoliša ovim opasnim materijalom.

Vlasnici građevina – neovisno o tome da li je riječ o fizičkoj ili pravnoj osobi – u kojima se nalazi azbest, imaju obvezu Gradu Rijeci dostaviti podatke o lokaciji građevine, kao i procjenu količine, vrste i statusa tj. stanja materijala za koji je izvjesno da će postati azbestni otpad, u prvom redu salonitnih ploča koje su se sve do sredine 1980-ih godina često koristile za izradu krovova. Osim javnog poziva, pismeni pozivi bit će upućeni svim upraviteljima višestambenih zgrada.

U pripremi poziva Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, kazao je pročelnik Srđan Škunca, proveo je preliminarnu analizu stanja te procijenio kako u Rijeci, prvenstveno na krovovima, ima oko 1.000 tona azbestnog materijala.

Rezultati natječaja za zakup i prodaju poslovnih prostora te prodaju stanova

Na natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora objavljen u lipnju, za 39 oglašenih poslovnih prostora, pristiglo je 12 prijava za ukupno 8 poslovnih prostora. Izlicitrano je 7 poslovnih prostora, ukupne korisne površine 993 m2, uz mjesečnu zakupninu u iznosu od 26.380,06 kuna.

U kolovozu je putem natječaja na prodaju ponuđeno 17 stanova i 2 poslovna prostora, od čega su za četiri stana stigle valjane prijave. Prodajom stanova Grad Rijeka je ostvario prihod od 961 tisuću kuna.

Exit mobile version