NA RIJEČKIM KROVOVIMA 1.000 TONA AZBESTA: Uskoro poziv građanima za dostavu podataka o azbestu

Vlasnici građevina – neovisno o tome da li je riječ o fizičkoj ili pravnoj osobi – u kojima se nalazi azbest, imaju obvezu Gradu Rijeci dostaviti podatke o lokaciji građevine

Na mrežnim stranicama Grada Rijeke uskoro će se pronaći i obrazac putem kojeg će građani moći dostaviti podatke o lokaciji građevine na kojoj je ugrađen azbest. Grad Rijeku na to obvezuju dva pravilnika, koje je država donijela s ciljem planiranja sustava gospodarenja građevnim otpadom koji sadrži azbest i sprječavanja onečišćenja okoliša ovim opasnim materijalom.

Vlasnici građevina – neovisno o tome da li je riječ o fizičkoj ili pravnoj osobi – u kojima se nalazi azbest, imaju obvezu Gradu Rijeci dostaviti podatke o lokaciji građevine, kao i procjenu količine, vrste i statusa tj. stanja materijala za koji je izvjesno da će postati azbestni otpad, u prvom redu salonitnih ploča koje su se sve do sredine 1980-ih godina često koristile za izradu krovova. Osim javnog poziva, pismeni pozivi bit će upućeni svim upraviteljima višestambenih zgrada.

U pripremi poziva Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, kazao je pročelnik Srđan Škunca, proveo je preliminarnu analizu stanja te procijenio kako u Rijeci, prvenstveno na krovovima, ima oko 1.000 tona azbestnog materijala.

Rezultati natječaja za zakup i prodaju poslovnih prostora te prodaju stanova

Na natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora objavljen u lipnju, za 39 oglašenih poslovnih prostora, pristiglo je 12 prijava za ukupno 8 poslovnih prostora. Izlicitrano je 7 poslovnih prostora, ukupne korisne površine 993 m2, uz mjesečnu zakupninu u iznosu od 26.380,06 kuna.

U kolovozu je putem natječaja na prodaju ponuđeno 17 stanova i 2 poslovna prostora, od čega su za četiri stana stigle valjane prijave. Prodajom stanova Grad Rijeka je ostvario prihod od 961 tisuću kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari