Na Riječkom lukobranu postavljeni novi plutajući pontoni za privez većih kruzera!

Lučka uprava Rijeka predstavila je dva nova plutajuća pontona koji omogućuju prihvat brodova za kružna putovanja i trgovačkih brodova dužine do 295 metara i gaza do 9 metara

Brodovi za kružna putovanja s gazom većim od 7 metara, do sada su se privezivali na kontejnerskom terminalu Brajdica. Dva nova plutajuća pontona dimenzija približno 9 metara x 6,5 metara postavljena uz Riječki lukobran osiguravaju privez kruzera većeg gaza, a prema potrebi i većih trgovačkih brodova.

Predstavljanje je upriličeno povodom pristajanja broda za kružna putovanja „Marella Celebration„

Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.944,092,75 kuna, a financirana je vlastitim sredstvima Lučke uprave Rijeka. Pontone je izradila tvrtka Dalmont d.o.o. Kako je tom prigodom kazao ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa, ovom investicijom dobivena je mogućnost priveza kruzing brodova i većih trgovačkih brodova na Riječkom lukobranu. Vukorepa je dodao kako su u tijeku u pripreme za realizaciju novog privezišta na južnom dijelu Molo Longa koji bi bio dugoročni vez za sve putničke brodove.

Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Turistička zajednica Kvarnera i Lučka uprava Rijeka već nekoliko godina zajednički provode niz aktivnosti za razvoj Rijeke u prepoznatljivu kruzing destinaciju na Kvarneru. Novi plutajući pontoni Riječkoj luci osiguravaju nužno potrebne dodatne kapacitete za dolazeću kruzing sezonu u 2020. godini kada će Rijeka kao Europska prijestolnica kulture ugostiti dvostruko veći broj bodova.

Lučka uprava Rijeka od svibnja do kraja listopada očekuje 41 brod za kružna putovanja s predviđenih 74.000 putnika i 30.600 članova posade. To znači da će iduću godinu Rijeku posjetiti dvostruko veći broj brodova za kružna putovanja i dvostruko više putnika i članova posade (105.600 osoba) nego ove godine.

Podaci nisu konačni jer su najave za iduću sezonu još u tijeku i konačni broj pristajanja može biti i veći nakon zaključenja najava.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari