U ZNAK SJEĆANJA

Galerija | Na spomen-obilježja u Rijeci položeni vijenci u povodu 31. obljetnice osnutka 111. brigade HV-a

U povodu 31. obljetnice osnutka 111. brigade HV-a, u spomen na pale branitelje položeni su vijenci na spomen-obilježja u Rijeci.

Vijenci su položeni na spomen-obilježje u Aleji branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova te na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

U znak sjećanja na poginule branitelje vijence su položile delegacije Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, Klub Zapovjedništva 111. brigade ZNG-a, Udruga 111. brigade „Zmajevi“, udruge proizašle iz Domovinskog rata te obitelji branitelja.

111. brigada Zbora narodne garde, odnosno Hrvatske vojske utemeljena je 2. srpnja 1991. godine. Pripadnici brigade bili su pretežno Riječani, Primorci i Gorani, a brigada je, kao najveća postrojba tadašnje Operativne zone, svoje ratno krštenje imala u rujnu 1991. godine na širem području Bilaja nakon čega je sudjelovala u ratnim operacijama u Drenovom klancu i Otočcu, a na kraju i u vojno-redarstvenoj akciji Oluja.

Od dana osnivanja brigada je dala velik doprinos u oslobođenju Republike Hrvatske. U Domovinskom ratu poginulo je 53 pripadnika, a ranjeno je 282 pripadnika brigade, od čega 20 teško.

Osim polaganja vijenaca u Rijeci, obilježavanje 31. obljetnice osnutka uključuje zajednički prijam Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke te prijam Grada Otočca za pripadnike brigade, polaganje vijenaca na spomen-obilježjima u Omišlju te na ličkoj bojišnici te svetu misu za poginule branitelje u Trsatskom svetištu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari