SVEČANA AKADEMIJA

Galerija | NA DAN PGŽ: Miljenku Mišljenoviću nagrada za životno djelo, godišnja priznanja za Danijela Frku, Nikolu Kurtija i Let 3!

Svečanom akademijom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku na kojoj su dodijeljene godišnje nagrade i nagrada za životno djelo, obilježen je Dan Primorsko-goranske županije i proslavljena 31. obljetnica od njezina konstituiranja kao regionalne samouprave

Svečanosti su prisustvovali župan Boris Miletić, saborski zastupnici Erik Fabijanić i Sanja Udović, nadbiskup Mate Uzinić uz županijske vijećnike, gradonačelnike i načelnike s područja županije, konzule, pročelnike, ravnatelje državnih i županijskih institucija, gospodarstvenike, kulturne i turističke djelatnike, umjetnike i brojne druge uvažene goste.

Župan Komadina: Čestitam novoizabranim saborskim zastupnicima iz naše županije

Župan Zlatko Komadina u pozdravnom obraćanju uz čestitke dobitnicima najviših županijski priznanja osvrnuo se i na aktualni politički trenutak.

“Jučer su održani izbori za novi saziv Hrvatskog sabora. Tek se sliježu dojmovi, broje i analiziraju rezultati. S ovog mjesta želim uputiti čestitke novoizabranim saborskim zastupnicima iz naše županije te poručiti da budu glasnogovornici svih stanovnika Primorsko-goranske županije i zagovornici politika koje će donijeti željene razvojne iskorake i osigurati bolji život naših građana”.

Dodao je nadalje kako bi fokus svih razina vlasti, u prvom redu državne, trebalo biti zaustavljanje negativnih demografskih trendova. “Jednom prigodom, na obilježavanju Dana državnosti rekao sam kako ne smijemo dozvoliti da imamo državu, a ostanemo bez ljudi. Stoga bi prioritet svih prioriteta nove vlade RH-a i novog saziva Sabora trebale biti mjere za otkloniti uzroke iseljavanja.

Da bi ostali u Hrvatskoj ljudi moraju imati sigurna radna mjesta i plaće za pristojnu egzistenciju, priuštive stanove za mlade obitelji, vrtiće, kvalitetnu zdravstvenu i socijalnu skrb, obrazovanje, ali i državu pravne sigurnosti, pravednu i jednakih šansi za sve”, rekao je župan

”Siguran sam da ćemo se složiti kako Hrvatska ima potencijal da se podigne s donjeg dijela ljestvice razvijenosti unutar EU, a mi u PGŽ kao cilj postavili smo si doseći razvijenije europske regija do kraja ovog srednjoročja. Sve što je u dosegu naših ovlasti kao regionalne samouprave usmjerili smo tom cilju. U partnerstvu s gospodarstvom i sveučilišnom zajednicom nastavljamo dalje razvijati Primorsko-goransku županiju kao društveno pravednu, konkurentnu, održivu i pametnu regiju poželjnu za život i rad.

Kao regiju znanja, novih tehnologija, zelene ekonomije, otvorenu za nove ideje i izazove za naše mlade kojima će ovaj kraj biti upravo ono mjesto gdje žele ostati, raditi, stvarati obitelj. Ako se svi zajedno okupimo oko tog cilja onda sigurno možemo uspjeti. Naša tradicija, bogata povijesna, kulturna i prirodna baština, ali u prvom redu naši ljudi, vrijedni, poduzetni, obrazovani, otvoreni, gostoljubivi, naš su najveći potencijal i jamstvo uspjeha”, rekao je župan Komadina.

Dobitnici županijskih nagrada

Prisutnima se obratio i predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić koji je predstavio dobitnike županijskih nagrada te im čestitao i zahvalio na suradnji i doprinosu.

Za iznimna postignuća u djelatnosti socijalne skrbi, na području Primorsko-goranske županije, s posebnim naglaskom na zaštitu prava i interesa osoba s invaliditetom laureat nagrade za životno djelo je Miljenko Mišljenović.

Dobitnici godišnjih nagrada su Danijel Frka za osobit doprinos u području kulture, tehničke kulture, očuvanja okoliša i zaštite kulturne baštine, Nikola Kurti za uspješne humanitarne akcije i nesebičnu pomoć potrebitima i rock grupa Let3 za spektakularnu pobjedu na DORI 2023. te za sveukupan doprinos glazbenoj sceni i promociji Rijeke i Primorsko-goranske županije kao jednom od njihovih najuspješnijih brendova.

U prigodnom programu nastupili su glazbenici Lucija Stipanović i Luka Lukačević te plesna grupa Flame, a izvedbom pjesme Prošeći se z manun po Kvarneru Klape Vinčace odana je počast Festivalu MIK koji ove godine slavi okruglih 60 godina. Svečanost je vodio riječki radijski i televizijski voditelj Robert Ferlin.

Uoči svečane akademije, županijsko izaslanstvo predvođeno zamjenikom župana Vojkom Brautom, pred Središnjim križem na groblju Drenova položilo je vijenac u spomen na sve preminule građane i poginule branitelje s područja Primorsko-goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari