TRAŽENO NA TRŽIŠTU RADA

Na Tehničkom fakultetu u Rijeci povećan broj upisnih mjesta na preddiplomskom sveučilišnom studiju računarstva

Kao moderna institucija koja brine o potrebama tržišta rada, ali i interesima pojedinaca za odgovarajućom specijalizacijom, Tehnički fakultet u Rijeci od iduće akademske godine upisivat će četrdeset posto više novih studenata računarstva

Odlukom Senata Sveučilišta u Rijeci iz ožujka 2021. godine, temeljem prijedloga Tehničkog fakulteta u Rijeci, upisna kvota na preddiplomskom sveučilišnom studiju računarstva povećana je s 52 na 72 studenta, što će omogućiti većem broju učenika da upišu taj studij u akademskoj godini 2021./2022.

Nepotrebno je naglašavati koliko su stručnjaci iz polja računarstva potrebni na tržištu rada i važni za razvoj grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske. Većina studenata računarstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci počinje raditi ili ima ponude za zaposlenje već tijekom studija – između ostalog i u vodećim IT gigantima poput Microsofta i Googlea.

Fakultet ima uspostavljenu suradnju s brojnim tvrtkama iz IT sektora, ali i šire, koje iskazuju veliku potrebu novim inženjerima u polju računarstva. Navedeno potvrđuje utemeljenost preporuke HZZ-a za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2020. godinu, vezano uz potrebe za kvalifikacijama na nacionalnoj razini, koja sugerira da postoji potreba za povećanjem broja upisanih studenata na sveučilišnim studijima računarstva, a što vrijedi i za Primorsko-goransku županiju.

Od samog početka njegovog izvođenja, preddiplomski sveučilišni studij računarstva svake godine bilježi veći interes studenta za upis od broja dostupnih upisnih mjesta. U ak. god. 2020./2021. ukupni broj prijava u ljetnom roku bio je oko sedam puta veći od postavljene upisne kvote koja je tada iznosila 52 studenta. Slične su statistike bile zabilježene i u ranijim godinama.

Ovim putem pozivamo sve učenike, zainteresirane da postanu vrhunski stručnjaci u polju računarstva, da upišu naš preddiplomski studij. Dodatne informacije dostupne su na adresi https://upisi.riteh.hr/.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari