NEMOJTE PROPUSTIT!

Na Trsatu će se održati sportsko- rekreativna manifestacija za klince Magični šešir

Vijeće mjesnog odbora Grad Trsat poziva sve zainteresirane na sportsko- rekreativnu manifestaciju Magični šešir koja će se održati u četvrtak, 5. rujna 2024. godine od 17 do 20 sati, u Nugentovom parku pored Trsatske gradine.

Magični šešir je manifestacija posvećena djeci, njihovom motoričkom, kreativnom, ali i mentalnom razvoju i zdravlju. Ovaj projekt ima za cilj djeci pokazati kakvim se aktivnosti sve mogu baviti te na koji način aktivno provoditi slobodno vrijeme s vršnjacima. Ovim projektom želi se pridonijeti formiranju raznovrsnog sadržaja za najmlađe, aktivnijoj participaciji djece u zajednici kao i zajedništvo djece i odraslih u kreiranju programa namijenjenih djeci. Također, cilj je i promocija sporta kao i učenje prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju. Djeca se, između ostalog, potiču na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

Program:

„Mala škola olimpizma“:

  • OLIMPIJSKI KREATIVNI KUTAK- likovna radionica za djecu namijenjena svima. Djeca će uz pomoć edukatora i asistenta bojati olimpijske krugove, rješavati zanimljive kreativne zadatke vezane uz temu olimpizma i olimpijskih igara.
  • UPOZNAJMO SE S OLIMPIJSKIM IGRAMA (štafetne igre)- kroz nekoliko štafetnih igara djeca će se upoznati s raznim sportovima koji su prisutni na modernim olimpijskim igrama i saznati ponešto o zanimljivostima s antičkih olimpijskih igara. Kroz igru i natjecanje, naučit će glavne vrijednosti olimpizma, olimpijsko načelo te druga obilježja olimpijskih igara.

Ovim radionicama želi se promicati sport među djecom te ih istovremeno učiti prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju. Djeca se, među ostalim, potiču na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

Sportska arena

Dio parka postat će prava sportska arena u kojoj će svi moći isprobati različite sportove – odbojku, tenis, badminton, košarku, streličarstvo (prilagođeno djeci). Pri tom će im pomoći treneri, ali će moći zaigrati samostalno s roditeljima ili međusobno odmjeriti snage.

Radionica boćanja

Boćanje je tradicionalni sredozemni sport. Za ovu igru nije potrebna snaga i brzina te su ozljede su vrlo rijetke. Cilj je baciti boću tako da se ona što bliže dokotrlja do bulina. Može se igrati pojedinačno, u parovima ili ekipno. Razvija motoriku te preciznost i eksplozivnosti. Radionicu uz mini turnir vodit će licencirani trener/ica.

Eko radionica – eko bombice

Djeca će izrađivati eko bombice od gline, zemlje i sjemenki divljeg cvijeća. Ove male kuglice od gline koriste tehniku sadnje koja je zapravo stara stotinama godina. Glina štiti sjeme od gladnih insekata i ptica, dok tlo osigurava organsku tvar i hranjive tvari. Oplemenit će na licu mjesta sam park u koji će „posaditi“ bombice te moći pratiti kako se biljke razvijaju

Oslikavanje lica

Zabavna radionica u kojoj svako dijete može oslikati lice morskim motivom po izboru vodoperivim bojama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari