Na zapadu Rijeke počinju prekopi u dužini dva kilometra

Idi na originalni članak

U zapadnom dijelu Rijeke danas započinje gradnja 2.040 metara kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja 590 metara vodovoda. Radovi kreću u ulicama Bilogorska, Zametskog korena, Vladivoja i Milivoja Lenca, Čavalsko, Maria Gennaria i Škrobotovac, izvodit će se po dionicama, a njihov je završetak predviđen u travnju 2016. godine.

Oglas

Izvođenje građevinskih radova najprije će započeti na sjevernom dijelu Bilogorske ulice – ogranku kojim se prilazi kućnim brojevima od 1 do 19.. Promet će se Bilogorskom ulicom za trajanja radova odvijati uz ograničenja, prema privremenoj prometnoj signalizaciji.

Građani se s planiranom dinamikom izvođenja radova – počecima i završecima radova po dionicama i fazama izvođenja u ulicama, kao i prometnim rješenjima, mogu upoznati i u Mjesnim odborima Pehlin, Zamet i Gornji Zamet.

Ova investicija dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog Projekta EIB/CEB u Rijeci, koji još obuhvaća radove u sjevernom dijelu Donje Drenove, u Ulici Murini na Srdočima te radove u Ulici Ante Mandića na Zametu započetih u travnju, a dio su radova na rekonstrukciji postojeće kanalizacijske crpne stanice s pripadajućim cjevovodima na području Kostabele, koja je krenula u ožujku.

Ovaj razvojni zahvat financirat će se u 90 postotnom iznosu putem programa Hrvatskih voda, pri čemu su sredstva osigurana iz zajma The European Investment Bank (EIB – Europske investicijske banke) i Council of Europe Development Bank (CEB – Razvojne banke Vijeća Europe). Preostali dio sredstava osigurat će se iz naknade za razvoj na vodoopskrbnom području Grada Rijeke.

Exit mobile version