JEDINSTVENI U HRVATSKOJ

Na zgradi Grada Rijeke istaknuta zastava duginih boja

Foto: Grad Rijeka

U povodu održavanja 4. festivala queer i feminističke kulture – Smoque, na zgradi Grada Rijeke, Korzo 16, istaknuta je zastava duginih boja.

Otvorenje 4. međunarodnog festivala queer i feminističke kulture Smoqua održat će se danas, u četvrtak, 15. listopada u 14.00 također ispred zgrade Grada Rijeke na Korzu 16, uz otvorenje izložbe ” 20 godina LORI” postavljene u izlozima zgrade Grada, posvećene dvadesetogodišnjem radu i najbitnijim postignućima udruge LORI, prve lezbijske organizacije u Hrvatskoj.

Tema ovogodišnjeg trodnevnog festivala je Semo qua (fiumano: Tu smo) te će se kroz izložbe, aktivističku intervenciju, panel-rasprave, radionice, performanse, predstavljanje istraživanja, drag show i mnoge druge aktivnosti propitivati predrasude i pozivati na njihovo promišljanje i dekonstruiranje.

Festival okuplja brojne aktiviste/kinje i umjetnike/ice iz više od 10 zemalja, s tri kontinenta i dio je programskog pravca Kuhinja različitosti u okviru programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Festival od 2017. godine organizira Lezbijska organizacija Rijeka LORI u suradnji s udrugom PaRiter, Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i platformom Građanke svom gradu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views